Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι μαζί, δεν έχει σχέση καμία Κυβέρνηση

«Η βολική για την κυβέρνηση έννοια της συλλογικής ευθύνης που υιοθετεί η Β. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις 14 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η Βίκυ Φλέσσα επιχείρησε να μιλήσει για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις η ακόλουθη αναφορά που έκανε: «Το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Η βολική για την κυβέρνηση έννοια της «συλλογικής ευθύνης» που υιοθετεί η Β. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι ”το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί”, επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής τής ΝΔ σ′ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «η προσπάθεια της υποψήφιας της ΝΔ να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και να την ”ξεπλύνει” από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης».

Σημειώνει καταληκτικά ότι «η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της ”συλλογικής ευθύνης” που υιοθετεί η κυρία Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των συγγενών για δικαιοσύνη και στηρίζει τον αγώνα τους».

Δημοφιλή