ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2018 19:58 EEST | Updated 19/06/2018 21:14 EEST

Βίντεο: Αθλητικογράφος παρενοχλείται σεξουαλικά on camera ενώ καλύπτει το Μουντιάλ

Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών δημοσιογράφων (και δη αθλητικογράφων) on camera έχει αρχίσει εδώ και καιρό να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις ανά τον κόσμο, ωστόσο δεν φαίνεται να χάνει έδαφος, αν κρίνει κανείς από πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Μουντιάλ, στη Ρωσία.

Το συμβάν ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram η παθούσα, η Κολομβιανή αθλητικογράφος Τζουλιέθ Γκονζάλες Θεράν, η οποία μετέδιδε ζωντανά για τη Deutsche Welle, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε στο πλάνο ένας άνδρας ο οποίος τη φίλησε και την θώπευσε το στήθος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η αθλητικογράφος δεν σταμάτησε στιγμή να δίνει το ρεπορτάζ της, ακόμα και όταν την άρπαζε ο άνδρας, ωστόσο κατήγγειλε το περιστατικό στην ανάρτησή της στο Instagram, λέγοντας πως «εκμεταλλεύτηκε το ότι ήμασταν “στον αέρα”», και προσθέτοντας πως «δεν μας αξίζει αυτή η αντιμετώπιση. Είμαστε εξίσου επαγγελματίες...μοιράζομαι τη χαρά του ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να προσδιορίσουμε τα όρια μεταξύ της οικειότητας και της παρενόχλησης».