ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2018 09:13 EEST

Βίντεο: Αθλητικογράφος στο Μουντιάλ αποφεύγει και βάζει τις φωνές σε άνδρα που της ρίχτηκε on camera

Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών αθλητικογράφων on camera από οπαδούς σε χώρους αθλητικών διοργανώσεων είναι γνωστό και κατακριτέο, και τέτοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και στο Μουντιάλ που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία- ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, ο «στόχος» καταφέρνει να αμυνθεί με επιτυχία, όπως η Βραζιλιάνα αθλητικογράφος Τζούλια Γκουϊμαράες στο Γεκατερίνμπουργκ την Κυριακή.

«Μην το κάνεις αυτό! Ποτέ μην το ξανακάνεις αυτό!» φωνάζει στον άνδρα, που ακούγεται να ζητά συγγνώμη. «Μην το κάνεις αυτό, δεν σου επιτρέπω, δεν είναι ευγενικό, δεν είναι σωστό. Ποτέ μην το κάνεις αυτό σε μια γυναίκα, εντάξει; Δείξε σεβασμό» φαίνεται να του λέει η δημοσιογράφος των TV Globo και SportTV.

Παρόλα αυτά, μιλώντας στο Globo Esporte, δήλωσε πως «ήταν απαίσιο, νιώθω αβοήθητη και τρωτή. Αυτή τη φορά αντέδρασα, αλλά είναι λυπηρό».

Όπως είπε, υπέστη παρενόχληση και κατά το πρώτο παιχνίδι, μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου, συμπληρώνοντας πως είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα «ανεπιθύμητης προσοχής» στο πλαίσιο της διοργάνωσης.