Βίντεο και εικόνες από τη συντριβή αμερικανικού μαχητικού F-35 στη Θάλασσα Νότιας Κίνας

Επιβεβαιώθηκε ότι είναι αυθεντικά.
.
.
Twitter

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό επιβεβαίωσε την Παρασκευή πως φωτογραφία και βίντεο που απεικονίζουν το F-35 το οποίο συνετρίβη στη Θάλασσα Νότιας Κίνας αυτή την εβδομάδα και κυκλοφόρησαν ευρέως στα social media είναι αυθεντικά.

Όπως μετέδωσε το CBS, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε πως τις εικόνες κατέγραψε κάποιος πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, και η διαρροή διερευνάται. «Το πλοίο εκτιμά πως το βίντεο και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στα media κατεγράφησαν πάνω στο USS Carl Vinson κατά τη συντριβή. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για το περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το 17 δευτερολέπτων βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter δείχνει το F-35 να πλησιάζει το αεροπλανοφόρο μα δεν δείχνει την προσπάθεια προσνήωσής του. Επίσης, περιλαμβάνει ήχους του κινητήρα και μετά δείχνει καπνό. Επίσης, στη φωτογραφία φαίνεται το αεροσκάφος να επιπλέει στη θάλασσα.

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων στη Θάλασσα Νότιας Κίνας. Ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το μαχητικό. Συνολικά τραυματίστηκαν επτά άτομα. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σκοπεύει να πραγματοποιήσει επιχείρηση ανάσυρσης του αεροσκάφους.

Popular in the Community