ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2020 07:30 EEST | Updated 26/06/2020 07:31 EEST

Βίντεο: Λουόμενος βάζει τα γυμνά του χέρια στα σαγόνια ενός καρχαρία

Ρίσκαρε τα δάχτυλά του (ίσως και τη ζωή του) για να του βγάλει από το στόμα ένα αγκίστρι.

Youtube

Ενας λουόμενος στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ καταγράφηκε σε βίντεο το περασμένο Σαββατοκύριακο να ανοίγει με τα γυμνά του χέρια τα σαγόνια ενός καρχαρία, σε μια προσπάθεια να τον απελευθερώσει από ένα αγκίστρι ψαρέματος.

Το βίντεο δείχνει τον άντρα να μπαίνει με φόρα στο νερό και να αρπάζει τον καρχαρία σε μια παραλία της περιοχής, αφού προηγουμένως ένας άλλος άνδρας είχε προσπαθήσει να τον ακινητοποιήσει ανεπιτυχώς. 

«Ολοι άρχισαν να φωνάζουν ″καρχαρίας, καρχαρίας, βγαίνετε από το νερό″», ανέφερε ένας ντόπιος, που κοινοποίησε το επίμαχο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ηταν τόσο τρελό, σαν την ταινία ″Τα σαγόνια του καρχαρία″⁣», δήλωσε.

Οι νόμοι στη συγκεκριμένη πολιτεία απαγορεύουν στους ψαράδες να κρατήσουν έναν «καρχαρία - ταύρο» ή έναν σταχτοκαρχαρία σε περίπτωση που τον αλιεύσουν κατά λάθος. Οι άνθρωποι πρέπει να τους απελευθερώσουν αμέσως, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, στο ίδιο θαλάσσιο πάρκο ένα αγόρι 12 ετών δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ενώ έκανε σέρφινγκ και νοσηλεύτηκε με τραύματα στο πόδι του.

Οι επιθέσεις καρχαριών δεν είναι και τόσο σπάνιες στις ΗΠΑ. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα κατέγραψε 41 επιβεβαιωμένες απρόκλητες επιθέσεις σε λουόμενους μόνο πέρυσι.

(με πληροφορίες από Associated Press)