Χωρίς μοναχούς βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη αφού βγήκαν όλοι θετικοί σε τεστ ναρκωτικών

Και ο ηγούμενος δεν ήταν εξαίρεση. Όλους τους πήγαν σε κέντρο αποτοξίνωσης. Γιατί η χώρα άρχισε τώρα εθνική εκστρατεία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Buddhist monks at the temple ruins of Angkor, Siem Reap, Cambodia
Buddhist monks at the temple ruins of Angkor, Siem Reap, Cambodia
Matteo Colombo via Getty Images

Ένας μικρός βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη έμεινε...χωρίς μοναχούς, αφού το σύνολο αυτών απομακρύνθηκε αφού απέτυχαν να περάσουν επιτυχώς ένα τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό τους.

Τέσσερις μοναχοί, συμπεριλαμβανομένου του ηγούμενου, βρέθηκαν θετικοί για χρήση μεθαμφεταμίνη όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της βόρειας επαρχίας Πετσαμπούν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μπουνλέρτ Τινταπτάι είπε ότι οι μοναχοί στη συνέχεια στάλθηκαν σε μια κλινική αποτοξίνωσης ενώ πριν είχαν υποβληθεί σε εξέταση με τη λήψη δείγματος ούρων.

Η επιδρομή των αρχών πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας εθνικής εκστρατείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Ωστόσο, δεν δόθηκε κάποια εξήγηση γιατί ο συγκεκριμένος ναός είχε τραβήξει την προσοχή των αρχών.

Ο Τινταπτάι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ναός είναι πλέον άδειος από μοναχούς και οι κάτοικοι της περιοχή ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν θρησκευτικές πρακτικές όπως αυτή κατά την οποία οι βουδιστές πιστεύουν ότι απολαμβάνουν προστασίας κάνοντας καλές πράξεις όπως, εν προκειμένω, δινοντας φαγητό στους μοναχούς.

Όπως έγινε γνωστό όμως ζητήθηκε βοήθεια από τοπικό μοναστήρι που αναμένεται να στείλει στον ναό μοναχούς προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πιστών.

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση, διακίνηση και εμπορία μεθαμφεταμίνης αποτελεί μεγάλο θέμα στην Ταϊλάνδη με τις κατασχέσεις να φθάνουν σε ιστορικό υψηλό το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Όπως αναφέρει το BBC, Η χώρα είναι σημαντικό σημείο διέλευσης για τη μεθαμφεταμίνη ενώ καθώς τα παράνομα φορτία περνούν από την Μιανμάρ Μιανμάρ - τον μεγαλύτερο παραγωγό μεθαμφεταμίνης στον κόσμο - στην Ταϊλάνδη μέσω του Λάος.

Στη συνέχεια, τα χάπια πωλούνται στους δρόμους για περίπου μισό ευρώ.

Πηγές: AFP, ΒΒC

Δημοφιλή