Βορίδης: Κανονικά θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
.
.
MotionTeam- Eurokinissi

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει κανονικά, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε, οι εορτασμοί για την 26η Οκτωβρίου (του Αγίου Δημητρίου) και την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και «ισχυρή παρότρυνση» για χρήση μάσκας, προσθέτοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Επίσης σημείωσε πως η παρέλαση δε θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, συμπληρώνοντας ότι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις. Αυτή τη στιγμή, είπε, υπάρχει άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων με τήρηση μέτρων, «δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε».

Μιλώντας για τη γενικότερη πορεία της πανδημίας στη χώρα, είπε πως «αν και δεν χειρίζομαι το θέμα, κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας, εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα», αν και παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση στη βόρεια Ελλάδα. «Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας» είπε, ωστόσο, συμπληρώνοντας πως φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ.

Επίσης, ο κ. Βορίδης, έκανε προαναγγελία για 22.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Δημοφιλή