Βρετανία: Ο Λάρι ο Γάτος μένει στη Ντάουνινγκ Στριτ περισσότερο από ότι 4 πρωθυπουργοί

Ο Λάρι ο Γάτος υπήρξε φάρος σταθερότητας — αν και είχε και ο ίδιος τις δύσκολες στιγμές του στην βρετανική εξουσία
LOADINGERROR LOADING
Ο Λάρι κάθεται στο παράθυρο με την πλάτη γυρισμένη στην πρωθυπουργό Λιζ Τρας τον Σεπτέμβριο.
Ο Λάρι κάθεται στο παράθυρο με την πλάτη γυρισμένη στην πρωθυπουργό Λιζ Τρας τον Σεπτέμβριο.
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Αυτό το νιαούρισμα βρίσκεται εδώ και καιρό στην βρετανικήξ εξουσία. Ο Λάρι ο Γάτος έχει πλέον τη θέση του ως «Επικεφαλής Ποντικιών» στο Υπουργικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου υπό τη θητεία τεσσάρων πρωθυπουργών, σημείωσε η NPR την Παρασκευή.

Το 15χρονο αιλουροειδές είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ένα κτίριο του Λονδίνου που αποτελεί τόσο κατοικία όσο και γραφείο του αρχηγού της κυβέρνησης

Ο «Larry the Ca»t στο No. 10 στη Ντάουνινγκ Στριτ, ξαπλωμένος μπροστά από τον εορταστικό στολισμό για την Ημέρα της Ουκρανικής Ανεξαρτησίας στις 24 Αυγούστου.
Ο «Larry the Ca»t στο No. 10 στη Ντάουνινγκ Στριτ, ξαπλωμένος μπροστά από τον εορταστικό στολισμό για την Ημέρα της Ουκρανικής Ανεξαρτησίας στις 24 Αυγούστου.
Susannah Ireland / AFP via Getty

Αφού υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο ζώων, ο Λάρι ανέλαβε τον ρόλο του κυνηγού ποντικών το 2011, υπό τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Παρέμεινε στην κατοικία κατά τη διάρκεια της θητείας των Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας, που παραιτήθηκε την Πέμπτη μετά από μόλις έξι εβδομάδες στην εξουσία.

Όταν ο Κάμερον παραιτήθηκε το 2016, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στο BBC ότι ο Λάρι θα παραμείνει επειδή ήταν «γάτος δημοσίου λειτουργού και δεν ανήκει στους Κάμερον». Ωστόσο, ο Κάμερον αντιμετώπισε κάποιες αντιδράσεις επειδή τον άφησε πίσω. Ο Λάρι έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, βοηθούμενος από τον δημοφιλή ανεπίσημο λογαριασμό Twitter «@Number10cat».

Το 2019, είχε μια viral στιγμή αφού αρνήθηκε να απομακρυνθεί κάτω από το αυτοκίνητο του τότε Προέδρου των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια κρατικής επίσκεψης.

Όμως, ενώ ο Λάρι ήταν φάρος σταθερότητας, έχει αντιμετωπίσει κριτική για κακή απόδοση στη δουλειά του και συγκρούστηκε επανειλημμένα με άλλες κυβερνητικές γάτες. Το 2012, ο Λάρι εντοπίστηκε να αγνοεί εντελώς ένα ποντίκι στη θητεία του Κάμερον, σύμφωνα με το καναδικό CBC News.

Αν και υπήρχαν κάποιες αναφορές ότι ο Λάρι επρόκειτο να απολυθεί από τη θέση του επικεφαλής ποντικιών, κατέληξε να μοιράζεται καθήκοντα με μια γάτα τάμπι, ονόματι Φρέγια, που ανήκε στον τότε καγκελάριο Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Λάρι και η Φρέγια είχαν μια δύσκολη σχέση και μια φορά τσακώθηκαν τόσο άγρια που η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τη διαμάχη.

 Η Φρέγια, προσωρινή συν-κυνηγός με τον Λάρι.
Η Φρέγια, προσωρινή συν-κυνηγός με τον Λάρι.
Peter Macdiarmid/Getty Images

Το 2014, η Φρέγια χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο κοντά στο Υπουργείο Άμυνας. Ανάρρωσε αλλά εγκατέλειψε την Ντάουνινγκ Στριτ για μια πιο ήσυχη ζωή με ένα από τα μέλη του προσωπικού του Όσμπορν. Στη συνέχεια, ο Λάρι είχε μια βίαιη αντιπαλότητα με τον Πάλμερστον, ο οποίος διορίστηκε ως επικεφαλής του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το 2016.

Ο Πάλμεστρον, πάλαι ποτέ αντίπαλος του Λάρι.
Ο Πάλμεστρον, πάλαι ποτέ αντίπαλος του Λάρι.
Dinendra Haria/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Μετά από έναν ιδιαίτερα βάναυσο καυγά στον οποίο ο Λάρι τραυμάτισε το αυτί του Πάλμερστον, αλλά ο ίδιος έχασε το κολάρο του, ένας φωτογράφος που απαθανάτισε την μάχη είπε στην Telegraph ότι φοβόταν ότι οι γάτες θα σκότωναν η μία την άλλη. Ωστόσο, ο Πάλμεστρον αποσύρθηκε από τη θέση του το 2020 - αφήνοντας για άλλη μια φορά τον Λάρι απόλυτο κυρίαρχο της Ντάουνινγκ.

Δημοφιλή