Βρετανία: Θρίλερ με κόρη αριστοκρατών, τον σύντροφό της και το εξαφανισμένο μωρό τους

Εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο, το ΙΧ του βρέθηκε καμένο τον Γενάρη λίγο αφού η γυναίκα γέννησε μάλλον μέσα σε αυτό. Τώρα βρέθηκαν, συνελήφθησαν αλλά ουδείς ξέρει τι απέγινε το μωρό.
GMP
GMP
GMP

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης κόρης γνωστής, πάμπλουτης οικογένειας της Βρετανίας, του συντρόφου της και του νεογέννητου μωρού τους. Αν και οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν, το μωρό παραμένει άφαντο με τους γονείς που έχουν πλέον τεθεί υπό κράτηση, να μην έχουν δώσει καμία πληροφορία για το που βρίσκεται και σε ποια κατάσταση είναι.

Όλα άρχισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν το ζευγάρι, εγκατέλειψε το σπίτι του στο Έλθαμ του ΝΑ Λονδίνο περίπου την ίδια περίοδο που η Κονσάνς Μαρτεν , 35 ετών παρουσίασε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης. Η ίδια και ο σύντροφός της Μάρκ Γκόρντον, 48 ετών άρχισαν τότε να ζουν σχεδόν νομαδικά.

Σημειώνεται πως η Μαρτέν είναι από μια αριστοκρατική οικογένεια στην οποία κάποτε, σύμφωνα με τους Times, ανήκαν τα καλύτερα επαρχιακά κτήματα στη Βρετανία ενώ έχει δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια. Παρακολούθησε ιδιωτικά σχολεία και πριν γνωρίσει τον Γκόρντον ζούσε στην έπαυλη της οικογένειας στο Ντόρστετ.

Ο Γκόρντον πάλι απελάθηκε στη Βρετανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 αφού πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για βιασμό που διέπραξε σε ηλικία 14 ετών.

Η σχέση αυτή ήταν και η αιτία που η κοπέλα δεν είχε πλέον επαφές με την οικογένειά της. Ο πατέρας της ωστόσο, δήλωσε την εξαφάνισή της.

Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε τυλιγμένο στις φλόγες σε έναν αυτοκινητόδρομο στις 5 Ιανουαρίου και πιστεύεται ότι η γυναίκα είχε γεννήσει είτε μέσα είτε κοντά στο αυτοκίνητο μία ή δύο μέρες νωρίτερα.

Τις μέρες που ακολούθησαν, όπως αναφέρει το ΒBC, το ζευγάρι φαινόταν πως προσπαθούσε να αποφύγει την αστυνομία, ταξιδεύοντας διαδοχικά στο Λίβερπουλ, το Έσσεξ και το Λονδίνο.

Υλικό από κάμερες παρακολούθησης τους εμφανίζουν να προσπαθούν προφανώς να κρύψουν τα πρόσωπά τους.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν μαζί τους μεγάλο ποσό μετρητών για να μην χρησιμοποιούν κάρτες και ότι έκαναν κάμπινγκ, σε μια προσπάθεια να περάσουν απαρατήρητοι.

Τελικά, το ζευγάρι εντοπίστηκε από την αστυνομία του Σάσσεξ στο Μπράιτον, μετά από σχετική ενημέρωση προς τις αρχές από έναν πολίτη που τους αναγνώρισε.

Η αστυνομία συνεχίζει τώρα την αναζήτηση για το μωρό, αφού το ζευγάρι δεν τους έδωσε κάποιο στοιχείο.

Είναι άγνωστο εάν γεννήθηκε πρόωρα ή όχι, εάν έχει εξεταστεί από κάποιον γιατρό, εάν είναι καλά στην υγεία του, εάν ζει αλλά και πού μπορεί να βρίσκεται.

Ωστόσο, ο τρόπος ζωής του ζευγαριού κάνει τις αρχές να ανησυχούν καθώς εκτιμούν έχει εκτεθεί σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για νεογέννητο και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε εξαιρετικά για την υγεία και την ευημερία του νεογέννητου μωρού, το οποίο δεν είχε ιατρική περίθαλψη και βρισκόταν συνεχώς σε κίνηση, και πιθανώς εκτεθειμένο σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, εδώ και σχεδόν ένα μήνα», δήλωσε ο ντετέκτιβ Λιούις Μπάσοφορντ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που ηγείται των ερευνών.

Η αστυνομία στις έρευνες της έχει επιστρατεύσει και ελικόπτερο που πλέον ”χτενίζει” την ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε το ζευγάρι ενώ όπως λέει ο Μπάσοφορντι ″τώρα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να βρούμε αυτό το νεογέννητο μωρό”.

Πηγές: BBC, The Times