Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που την δάγκωσε οχιά

Ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Eurokinissi

Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που τη δάγκωσε οχιά, στο Βόλο, και νοσηλεύεται πλέον σε απλή κλίνη στην παιδιατρική του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Το παιδί βρισκόταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού και έπαιζε, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε εργασίες καθαρισμού. Όταν πήγε να πιάσει το φαράσι, το φίδι που ήταν κουλουριασμένο βγήκε μέσα από τα χόρτα και της κατάφερε τέσσερα τσιμπήματα στο χέρι.

Αρχικά, η 4χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός, ωστόσο, παρουσίασε αλλεργική αντίδραση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όμως οι γιατροί, εκτιμώντας την κατάστασή της, ζήτησαν να μεταφερθεί στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης επεσήμανε σε δηλώσεις του πως «απ’ ότι φαίνεται το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα» και πρόσθεσε πως το παιδί μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο», καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Πολλές φορές όταν οι κλίνες είναι γεμάτες και για αυτό γίνονται διακομιδές στην Αθήνα και αλλού. Αυτό συνέβη σε πολλές περιπτώσεις στον κορονοϊό», συμπλήρωσε ο κ. Τζελέπης.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή