Γαλλία: Πήρε αποζημίωση 50.000 ευρώ, επειδή βαριόταν στη δουλειά του

«Ντρεπόμουν που πληρωνόμουν χωρίς να κάνω τίποτα», ήταν τα λόγια του.
Maskot via Getty Images

Ένας Γάλλος εργαζόμενος αποζημιώθηκε από την προηγούμενη του δουλειά με το ποσό των 50.000 ευρώ, επειδή πολύ απλά βαρέθηκε να μην κάνει τίποτα, καθώς οι εργοδότες του φαίνεται πως δεν τον πίεζαν και πολύ για είναι παραγωγικός.

Ο Φρεντερίκ Ντεσνάρντ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από “bore-out”, αποζημιώθηκε από το εφετείο του Παρισιού μετά από αυτό που χαρακτήρισε ως «κάθοδο στην κόλαση».

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι κάθε μέρα έφτανε στην εταιρεία αρωμάτων Ιnterparfums, όπου εργαζόταν με ελάχιστες υποχρεώσεις. «Κανένας δεν νοιαζόταν αν έφτανα στις 9πμ ή 10πμ. Έπρεπε να αγοράσω κάποια πράγματα και μετά η μέρα μου τελείωνε εκεί», είπε χαρακτηριστικά. Ένιωθε «διαλυμένος» και υπέφερε από «σοβαρή κατάθλιψη».

«Ντρεπόμουν που πληρωνόμουν χωρίς να κάνω τίποτα», συνέχισε στην κατάθεσή του.

Ένας συνάδελφός του μάλιστα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε τόσο ραγδαία, που έφτασε σε σημείο να σχεδιάσει την αυτοκτονία του.

Αν και η Γαλλία είναι γνωστή για τους σκληρούς εργατικούς της νόμους, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν εύκολα να απολυθούν εάν οι ρόλοι τους δεν είναι πλέον απαραίτητοι λόγω της τεχνολογικής αλλαγής, πολλοί μένουν να έχουν πολλά να κάνουν, με την ελπίδα να παραιτηθούν.

Ο Ντεσνάρντ υποστήριξε ότι το άγχος και η έλλειψη της δημιουργικότητας στην εργασία τελικά τον ανάγκασε να πάθει μέχρι και επιληπτικό επεισόδιο την ώρα που οδηγούσε.

Ως αποτέλεσμα, απολύθηκε για επτά μήνες, πριν απολυθεί οριστικά τον Σεπτέμβριο του 2014 για ”παρατεταμένη απουσία”, οδηγώντας τον Ντεσνάρντ στο σημείο να ζητήσει αποζημίωση.

Η εταιρεία αρωμάτων είπε ότι ο εργαζόμενός της δεν ενημέρωσε ποτέ ότι έπασχε από το φαινόμενο του “bore-out”.

Πηγή: Newsweek

Popular in the Community