Γαλλία: Τιμή-ρεκόρ για τον πίνακα που βρέθηκε σε κουζίνα ηλικιωμένης

Είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοπρασία, μετά τον «Σωτήρα του Κόσμου» του Ντα Βίντσι, με τιμή 405 εκατ. ευρώ.
Στην μέση διακρίνεται ο πίνακας «Ο εμπαιγμός του Χριστού». Αριστερά και δεξιά οι άλλοι δύο πίνακες που συμπληρώνουν το δίπτυχο του 1280.
Στην μέση διακρίνεται ο πίνακας «Ο εμπαιγμός του Χριστού». Αριστερά και δεξιά οι άλλοι δύο πίνακες που συμπληρώνουν το δίπτυχο του 1280.
Charles Platiau / Reuters

Ο πίνακας του Τσιμαμπούε που είχε ανακαλυφθεί πριν από περίπου δύο μήνες στην κουζίνα μίας ηλικιωμένης γυναίκας στην Γαλλία, δημοπρατήθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, έναντι του ποσού των 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Αρχικά, ο πίνακας με τίτλο «Ο εμπαιγμός του Χριστού», ο οποίος ανήκει σε δίπτυχο του 1280 και αποτελεί μέρος σειράς από οκτώ παρόμοιες εικόνες, που απεικονίζουν, την Σταύρωση και τα Πάθη του Χριστού, είχε εκτιμηθεί στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η τιμή αυτή είναι η δεύτερη υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοπρασία για ένα τέτοιου είδους πίνακα, μετά τον «Σωτήρα του Κόσμου», του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το 2017, το έργο του μεγάλου Δασκάλου της Αναγέννησης, είχε δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s, έναντι του ποσού των 405 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πίνακας αγοράστηκε από τον έμπορο έργων τέχνης, με έδρα το Λονδίνο, Φαμπρίζιο Μορέτι, ο οποίος και πλειοδότησε ανάμεσα σε άλλους έξι υποψηφίους.

Δημοφιλή