Γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα: Ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά για τον 54χρονο

«Αποφασισμένος να σκοτώσει» είπε η Εισαγγελέας.
gegonota.news

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για τον δράστη που διέπραξε τη γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα Αγίας που συγκλόνισε τη Λάρισα. Οι αντιφάσεις και οι απειλές που δεχόταν η 43χρονη από τον 54χρονο σύζυγό της, δεν επέτρεψαν ελαφρυντικά.

Επίσης, ο 54χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στη Λάρισα δεν έπεισε την έδρα ότι είχε μειωμένο καταλογισμό, ούτε και η κατάθεση του γιου του, που, επίσης έπεσε σε αντιφάσεις.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 54χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Ο 54χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον 8 φορές τη 43χρονη σύζυγό του, σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα της Λάρισας, τον Αύγουστο του 2021.

Βασικός ισχυρισμός του κατηγορούμενου – σημειώνουν τα gegonota.news, ήταν ότι οδηγήθηκε στη δολοφονία εξαιτίας της εύθραυστης ψυχικής του υγείας.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με πλήρη συνείδηση, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί του δολοφόνου ότι υπήρξε εξωσυζυγική σχέση.

«Ήταν πονηρή, δεν προσέφερε στο σπίτι…»

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο 54χρονος είχε πει ότι η σύζυγός του αδιαφορούσε για τον ίδιο και τα παιδιά τους: «Το μόνο που ήθελε ήταν να πάει στη Σωτηρίτσα. Ήταν πονηρή και ό,τι ήθελε να κάνει, το έλεγε μέσω των παιδιών. Δεν προσέφερε στο σπίτι. Την ημέρα του εγκλήματος την άκουσα να μαλώνει με την μάνα της για την εξωσυζυγική σχέση της».

Τη ρώτησα «τι είναι αυτά που ακούω, δεν ντρέπεσαι» και μου είπε «άι γα…ου και εσύ και τα παιδιά. Πήγα και πήρα το όπλο από το αυτοκίνητο και ξεκίνησα να ηχογραφώ όσα έγιναν. Με θύμωνε ο εγωισμός και ο παραλογισμός της. Εγώ δεν της χάλαγα χατίρι», είπε.

Ο συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε ότι το θύμα είχε εραστή στη Σωτηρίτσα και την κάλυπτε ο αδελφός της, ενώ υποστήριξε ότι συμμετείχε σε ερωτικές πράξεις και με άλλα άτομα. «Όταν την πυροβόλησα, δεν είχα τον έλεγχο των πράξεών μου. Είχε πέσει σεντόνι, δεν θυμάμαι πολλά πράγματα», είπε ο δράστης του άγριου φονικού και κατέληξε:

«Θέλω να γίνω καλά, να θεραπευτώ για να προσφέρω στα παιδιά μου και να με συγχωρέσει ο Θεός».

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα