Γυναικτονία στους Αγιους Αναργύρους: «Υπήρχε περιπολικό» παραδέχεται η ΕΛ.ΑΣ

«Το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της».
.
.
Eurokinissi

Πολλά είναι τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης αναφορικά με τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ στα γεγονότα που οδήγησαν στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η άτυχη κοπέλα, φεύγοντας από το ΑΤ όπου είχε πάει για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της, αναγκάστηκε να καλέσει στο «100» επειδή της είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό. Κατά τη διάρκεια της κλήσης ήταν που δέχτηκε την φονική επίθεση από τον 39χρονο, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών της βάρδιας.

Ωστόσο, η εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης: «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή, υπήρχε περιπολικό στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε από τους αστυνομικούς το περιπολικό για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της».

Η Κ. Δημογλίδου εγγυήθηκε προσωπικά πως θα πάει «η έρευνα μέχρι τέλους», επισημαίνοντας ότι «υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί που υπάρχουν».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ υπογράμμισε πως «για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα προφανώς κι έγιναν λάθη», εξηγώντας ότι αντικείμενα της ΕΔΕ είναι το «γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Αμεσης Δράσης από το Τμήμα και γιατί δεν ήταν ο φρουρός στη θέση του».

Επανέλαβε ότι «υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή» και αφετέρου ότι «υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της». «Οταν υπάρχει ένα νεκρό κορίτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες όταν δεν εξυπηρετούνται σωστά από την Αστυνομία.

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το μοιραίο βράδυ θα κληθούν για κατάθεση.

Δημοφιλή