ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/02/2018 17:46 EET | Updated 21/02/2018 21:59 EET

Γεωργιάδης: Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ

Την ενεργοποίηση της ρήτρας του νόμου Καστανίδη, ώστε να μην υπάρξει καμία παραγραφή του αδικήματος της απιστίας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  «Διαφωνώ ως προς την παραγραφή της απιστίας. Προφανώς το επιλέξατε για τις εθύνες του κ. Κουρουμπλή».

Ο κ.Γεωργιάδης υποστηρίξε ακόμη πως η Novartis κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας στο Υπ.Υγείας κατέγραψε τον χαμηλότερο τζίρο. Αναφερόμενος στον τρόπο κατάρτισης της λίστας φαρμάκων και στις αιτιάσεις πως έβαλε στις λίστες φάρμακας της ελβετικής εταιρείας υψηλού κόστους είπε πως τα περισσότερα από αυτά ήταν χαμηλότερου κόστους από αυτά που πρόσθεσε στη λίστα η η νυν ηγεσία του Υπ.Υγείας. Τόνισε δε επί της υπουργίας του για να μπει ένα φάρμακο στη λίστα έπρεπε να υπογράψει ειδική επιτροπή αποτελούμενη από συνολικά 33 άτομα, γεγονός που ενισχύει τους κανόνες διαφάνειας. Επεσήμανε δε πως επί υπουργίας του σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση σε τιμές φαρμάκων που έχουν γίνει στην Ελλάδα. 

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες είπε: «Η ψευδομάρτυς λέει ότι έδωσα στη Novartis 65 εκατ. και πήρα δύο. Αυτό είναι ψέμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στη Novartis», προσθέτοντας ότι «καταθέτω τους ετήσιους τζίρους της εταιρίας. Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρίας είναι επί της δικής μου θητείας. Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η εταιρία δεν έχει εισπράξει».

Sooc

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε σε MME και δημοσιογράφους λέγοντας ότι «η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι επιλέχθηκε το Harvard γιατί από εκεί αποφοίτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Και σύμφωνα με τον Βαξεβάνη, ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα. [...] Μέσω του Χαρβαρντ προτζεκτ  υποτίθεται πληρωνόμασταν με το Σαμαρά και τον Στουρναρα για να βάλουμε τα νέα φαρμακα στη λίστα». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ττο δελτίο τιμών δεν εξεδόθη από εμένα αλλά από τον υφυπουργό μου. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι».

Στο τέλος της ομιλίας του επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπ.Δικαιοσύνης, κ.Παπαγγελόπουλο και ζήτησε να «ανοίξουν τα δικά του τηλέφωνα. Να καλέσουμε την κα Τουλουπάκη στη Βουλή να μας πει τι έλεγε στο τηλέφωνο με τον κ. Παπαγγελόπουλο». Όπως είπε, ο Παπαγγελόπουλος «μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την κα Τουλουπάκη. Έτσι μάθαινε τις καταθέσεις, αν δεν τις έστηνε κιόλας». Κεντρικό πρόσωπο δε, όπως είπε, της όλης σκευωρίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

O κ.Γεωργιάδης κατέληξε ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους «Θέλω να πάω στο Δικαστήριο και να δικαστώ». 

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ.Παπαγγελόπουλος και έκανε λόγο για παραποίηση των λεγομένων του και τόνισε πως ουδέποτε παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε με την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενώ επεσήμανε ότι «είπα απλά να ανοίξουν τα τηλέφωνα μου και ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη».