Γερές μάχες θα δώσουν οι υποψήφιοι για τα βραβεία του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Η τελετή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου στο Royal Albert Hall.
Μπέλα Χαντίντ
instagram.com/bellahadid/?hl=el
Μπέλα Χαντίντ

Οι Τζόναθαν Αντερσον, Μιούτσια Πράντα, Μπιάνκα Σόντερς και Γουέιλς Μπόνερ είναι μεταξύ των υποψηφίων για τα Βραβεία Μόδας 2022 που παρουσιάζονται από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας στις 5 Δεκεμβρίου στο Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ στο Λονδίνο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται ετησίως, επιβραβεύει την θετική στάση στην βιομηχανία της μόδας και παρουσιάζει βραβεία όπως Σχεδιαστής της Χρονιάς, Μοντέλο της Χρονιάς, Ανεξάρτητη Βρετανική Εταιρεία και το Βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου (BFG).

Για την διάκριση Σχεδιαστής της Χρονιάς, η οποία αναγνωρίζει έναν σχεδιαστή - Βρετανό ή ξένο - οι καινοτόμες συλλογές του οποίου έχουν «αξιοσημείωτο αντίκτυπο στη βιομηχανία» - είναι υποψήφιοι ο Τζόναθαν Αντερσον για την φίρμα που φέρει το όνομά του αλλά και την Loewe, η Ντέμμα για τον Balenciaga, ο Ματιέ Μπλαζί για τον Bottega Veneta, η Μιούτσια Πράντα για την Prada κι ο Πιερπάολο Πικιόλι για τον Valentino.

Για το βραβείο Ανεξάρτητη Βρετανική Εταιρεία, ο Αντερσον έχει επίσης μια υποψηφιότητα για την εταιρεία του JW Anderson, από κοινού με τους Μπιάκα Σόντερς, Ερντεμ, Μόλι Γκοντάρντ και Γουέιλς Μπόνερ. Ενώ για το Μοντέλο της Χρονιάς θα κονταροχτυπηθούν η Μπέλα Χαντίντ με τις Αντούτ Ακέτς, Λίλα Μος, Παλόμα Ελσέσερ και Κουάνα Ποτς.

Οι υποψήφιοι για την διάκριση του Βρετανικού Συμβουλίου το οποίο επιβραβεύει έναν νέο σχεδιαστή μεταξύ όσων λαμβάνουν υποστήριξη από το BFC είναι ο Γουέιλς Μπόνερ - σε δεύτερη υποψηφιότητα - μαζί με τους Πρίγια Αχλουβάλια, Κόποβα Λόβενα, Ντένσι Ντογιάκα και S.S. Daley.

Η Καρολίν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του BFC, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους των Βραβείων Μόδας 2022. Καθένας από αυτούς συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργία μιας βιομηχανίας που προωθεί την αυτοέκφραση και την ατομικότητα, διαιωνίζει την χαρά και την αισιοδοξία και είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία και τη θετική αλλαγή. Ανυπομονώ να γιορτάσω την απίστευτη δουλειά των υποψηφίων μας των νικητών των βραβείων και της ευρύτερης βιομηχανίας της μόδας στις 5 Δεκεμβρίου».

Τα βραβεία για το 2022 περιλαμβάνουν επίσης δεκαπέντε Ηγέτες της Αλλαγής (Leaders of Change): Σχεδιαστές, επωνυμίες, δημιουργοί και άτομα που πραγματοποίησαν αλλαγές με θετικό πρόσημο στη βιομηχανία της μόδας τον περασμένο χρόνο σε τρεις κατηγορίες: Περιβάλλον, Άνθρωποι και Δημιουργικότητα. Αυτά και άλλα θα αποκαλυφθούν ζωντανά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα