Γερμανία: Νεαρός οδηγός έχασε το δίπλωμά του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, 49 λεπτά αφού το πήρε

Γερμανία: Νεαρός οδηγός έχασε το δίπλωμά του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, 49 λεπτά αφού το πήρε
JEAN-PHILIPPE KSIAZEK via Getty Images

Μόλις 49 λεπτά κράτησε ένας 18χρονος στη Γερμανία το δίπλωμα οδήγησής του, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο νεαρός επέστρεφε από την εξέταση, την οποία είχε περάσει, όταν αστυνομικοί στην πόλη Χεμέρ έλεγξαν την ταχύτητά του με λέιζερ. Όπως διαπιστώθηκε, πήγαινε με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια του ορίου, στα 95 χλμ/ ώρα, σε μια περιοχή όπου ήταν στα 50 χλμ/ ώρα.

«Κάποια πράγματα κρατάνε για πάντα- κάποια δεν κρατάνε ούτε για μια ώρα» έγραψε η γερμανική αστυνομία του Μέρκισερ Κράις σε ανακοίνωσή της.

Ο νεαρός είχε μαζί του στο αυτοκίνητο τέσσερις φίλους, και θεωρείται πως ίσως προσπαθούσε να τους εντυπωσιάσει. Αντ’αυτού, του επιβλήθηκε αυστηρή ποινή: Επίσημα του απαγορεύτηκε η οδήγηση για τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο η αστυνομία ανέφερε πως πως θα πάρει πίσω το δίπλωμα μετά από «ακριβή επανεκπαίδευση».

Επίσης, είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο 200 ευρώ, δύο πόντους στο δίπλωμά του, και η περίοδος που θα θεωρείται νέος οδηγός επεκτείνεται στα τέσσερα χρόνια από τα δύο.

Δημοφιλή