Για 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις

Ένα ακόμα βήμα προς την οριστική επίλυση του ζητήματος της διπλής ανάπλασης.
Γήπεδο στον Βοτανικό σε αναπαράσταση
Γήπεδο στον Βοτανικό σε αναπαράσταση
Eurokinissi Sports

Το θέμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, περνά μέσα από τη διπλή ανάπλαση σε Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Ηδη, μετά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων και τις εγκρίσεις δαπανών για κυκλοφοριακές μελέτες στο Βοτανικό, ώστε να προχωρήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αλλά και η αύξηση της δαπάνης στα 115 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την κατασκευή του γηπέδου χωρητικότητας 40.000 θέσεων, ήρθε σήμερα η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «η τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, προβλέπει το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου να καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.»

Γήπεδο στον Βοτανικό σε αναπαράσταση
Γήπεδο στον Βοτανικό σε αναπαράσταση
Eurokinissi Sports

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού.»
Πλέον, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ώστε αφενός να δημιουργηθεί το γήπεδο στο Βοτανικό, το οποίο θα ανήκει στον Δήμο Αθηναίων αλλά θα χρησιμοποιεί και θα εκμεταλλεύεται το 15% των εσόδων ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με πολλές εγκαταστάσεις και αφετέρου να αλλάξει όψη η Λ. Αλεξάνδρας, στο υπάρχον γήπεδο, με χώρο πρασίνου και αναψυχής, αθλητικό μουσείο, υπόγειο πάρκινγκ κ.ά.