Για τον Μπελέρη δεν θα ανοίξει ρουθούνι;

Η Αθήνα αντέδρασε με το γάντι και η Αλβανία συνεχίζει να είναι κράτος υπό ένταξη στην ΕΕ.
.
.
https://www.facebook.com/belerisfr

Στην ονειροπαρμένη Κύπρο, που ζει και αναπνέει για διακαναλικές φαιδρότητες, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου της βορειοηπειρώτικης Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, σε δύο χρόνια φυλάκισης και 18 μηνών με αναστολή στον Παντελή Κοκαβέση.

Κι όμως, η απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου είναι μια απόφαση που καταδικάζει την εθνική μειονότητα και παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας και κράτους δικαίου στην υπό ένταξη στην ΕΕ Αλβανία. Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη απόφαση, με σκοπό να μην εκτίσει θητεία ως δήμαρχος ο Φρέντι Μπελέρης, μια απόφαση σκοτεινή αν κρίνει κανείς και όσα χρωστούσε η Αλβανίδα δικαστής Ιρένα Σπάτα στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, για μια παλιά υπόθεση πλαστογραφίας.

Έπρεπε να πέσουν τσιμέντα για τη δίκη-παρωδία που έστειλε μήνυμα στους Χειμαρραίους ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι κύριοι της προγονικής τους γης.

Ο ίδιος ο Μπελέρης, επιβαρύνθηκε με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, μια «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο του, σύμφωνα και με δική του δήλωση.

Αλλά, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν άνοιξε ρουθούνι μετά την απόφαση. Η Αθήνα αντέδρασε με το γάντι και η Αλβανία συνεχίζει να είναι κράτος υπό ένταξη στην ΕΕ. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται, όχι μόνο για το βάσανο αυτού του ανθρώπου, αλλά για τις συνθήκες διαβίωσης των Βορειοηπειρωτών, την καταπίεση που ασκεί εις βάρος τους το καθεστώς των Τιράνων και τη γενικότερη κατάσταση στα μειονοτικά χωριά.

Το καθιστά σαφές ο Μπελέρης στη δήλωσή του κι αλίμονο αν Κύπρος και Ελλάδα δεν καταγγείλουν, χωρίς ναι μεν αλλά, τον αλβανικό αυταρχισμό:

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης».

Δημοφιλή