ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/10/2020 15:18 EEST

Γιάννης Ρέτσος: ρεαλιστικός στόχος το 2021, το 50% των εσόδων του 2019

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, βλέπει μισό το καλάθι των εσόδων του ελληνικού τουρισμού, για την επόμενη χρονιά.

Eurokinissi
.

Το 2020, μολονότι ημερολογιακά δεν τελείωσε, τουριστικά, πάει, σχεδόν πέρασε.

Ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η χρονιά θα κλείσει στο 20% του 2019, που έκανε έσοδα 18,151 δισ. ευρώ. Κάπου εκεί υπολόγισαν και στον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων, με την αναθεωρημένη τους προσέγγιση, έναντι των περίπου 5 δισ. της αρχικής πρόβλεψης.

Τώρα, το ζητούμενο δεν είναι πώς θα κλείσει η χρονιά, αν και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα επιδοτούμενα προγράμματα στήριξης του ελληνικού τουρισμού (Τουρισμός για όλους, Κοινωνικούς Τουρισμός, Voucher επιχειρήσεων), αλλά το πώς διαγράφεται η επόμενη χρονιά.

Με ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, επισημαίνει: «Το τουριστικό ’20 κλείνει με μεγάλες απώλειες, οι 6 επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι & θα χρειαστεί επιπλέον στήριξη για επιχειρήσεις & εργαζόμενους, ενώ η ρεαλιστική προσδοκία για το ’21 είναι 50% των εσόδων του ’19. Μόνο όμως με ανοιχτά σύνορα & κοινούς ταξιδιωτικούς κανόνες».

Κατά συνέπεια και σε συνδυασμό με όσα προτείνονται από τους αερομεταφορές, διότι τα αεροδρόμια της Ελλάδας είναι η κύρια πύλη εισόδου τουριστών, πολιτεία και επιχειρηματίες θα πρέπει να βρουν τη βέλτιστη λύση, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Sponsored Post