Γιατί αυτός ο καφές είναι ο ακριβότερος στον κόσμο και κοστίζει 67 ευρώ

Την απάντηση θα μας την δώσει η κάμερα του BBC.
ASSOCIATED PRESS

Τι διαφορά μπορεί να έχει ένας καφές των 2 ευρώ που θα αγοράσεις στην κάθε καφετέρια με έναν καφέ των 67 ευρώ (75 $) που προσφέρει αυτό το μαγαζί στο Σαν Φρανσίσκο;

Την απάντηση θα μας την δώσει η κάμερα του BBC που επισκέφθηκε το «Klatch Coffee» όπως ονομάζεται το μαγαζί που σερβίρει αυτό τον πανάκριβο καφέ.

Οι δημοσιογράφοι δοκίμασαν τον καφέ των 75 δολαρίων και τον συνηθισμένο φθηνό καφέ, χωρίς να ξέρουν ποιο είναι ποιο, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει διαφορά στην γεύση και την ποιότητα.

Και οι 3 δημοσιογράφοι που δοκίμασαν τον καφέ, δήλωσαν πως υπάρχει διαφορά στην γεύση, είναι πιο ξινό και έχει μια φρουτώδη γεύση ενώ ένας άλλος δήλωσε πως είναι ποιο πηχτό και όχι τόσο νερουλό όσο ο συνηθισμένος καφές.

Ωστόσο, κανένας από τους τρεις δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κόστιζε τόσο πολύ και γιατί κάποιος θα ξόδευε αυτό το ποσό χρημάτων για να τον αγοράσει.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τα σπόρια με τα οποία κατασκευάζεται ο συγκεκριμένος καφές προέρχονται από τον Παναμά και ονομάζονται «Elida Geisha Natural». Κοστίζει 803$ (~718 ευρώ) το κιλό και έχει το ρεκόρ για τον ακριβότερο καφέ στον κόσμο.

Στην Αμερική, το «Klatch Coffee» είναι το μοναδικό που το σερβίρει. Ο καφές βρίσκεται σε συγκεκριμένα ατομικά φακελάκια και φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο.

Εσείς θα τον δοκιμάζετε;

Προτείνετε μια διόρθωση