ΔΙΕΘΝΕΣ
18/07/2019 14:48 EEST

Γιατί δήμαρχος στις ΗΠΑ βάζει συνεχώς ένα παιδικό τραγούδι να παίζει από τα ηχεία

Μα, για να διώξει τους άστεγους ενός πάρκου. Τι πιο λογικό;

USA TODAY

Οι δημοτικές αρχές της πόλης Γουεστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα χρησιμοποιούν το viral τραγούδι που λατρεύουν τα παιδιά, το «Baby Shark» για να απομακρύνουν τους άστεγους από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Και το καταφέρνουν.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κέιθ Τζέιμς, επιβεβαίωσε στο Fox ότι όντως τα τραγούδια «Βaby shark» και «Raining Tacos» παίζουν στη διαπασών, με σκοπό να απομακρυνθούν οι άστεγοι από τον υπαίθριο χώρο Waterfront Lake Pavilion που φέρνει ετήσια έσοδα για την πόλη περισσότερα από 210.000 ευρώ (240.000 δολάρια).

Ο Τζέιμς παραπονέθηκε ότι στην περιοχή υπήρχαν συνέχεια κόπρανα και άλλες εστίες μικροβίων, οπότε η κατάσταση ήταν ανυπόφορη.

«Το μέτρο είναι αποτελεσματικό για να είναι ξανά η περιοχή προσβάσιμη σε μελλοντικές εκδηλώσεις», ανέφερε ο Λέα Ροκγουελ, αντιδήμαρχος για τα πάρκα και την αναψυχή. «Δεν αναγκάζουμε τα άτομα να παραμείνουν στην περιοχή και να ακούσουν τη μουσική. Η μουσική ακούγεται μόνο αν βρίσκεστε στην αυλή, μια ένας πολύ μικρός χώρος σε σχέση με την υπόλοιπη προκυμαία »

Ένας άστεγος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ανέφερε ότι η μουσική δεν είναι αρκετή για να τον μετακινήσουν. «Αλλά ακούγονται ξανά και ξανά τα ίδια τραγούδια», διαμαρτύρεται.

Στο παρελθόν οι δημοτικές αρχές είχαν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν την κλασσική μουσική ως αποτρεπτικό μέσο κατά των εμπόρων ναρκωτικών με την μονάδα, όμως, που έδινε ηλεκτρικό ρεύμα στα ηχεία να καταλήγει κατεστραμμένη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Αστέγων κατέκρινε την πρωτοβουλία, με την διευθύντριά του, Μέγκαν Χάτινγκς, να την χαρακτηρίζει ανήθικη και ενοχλητική, αναφέροντας ότι πρόκειται για «έλλειψη σεβασμού για τα μέλη της κοινότητας μας που αγωνίζονται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Πηγή: Guardian