Γιατί ο Κάνιε Γουεστ διέγραψε τους λογαριασμούς του σε Twitter και Instagram

Οι λογαριασμοί του Κάνιε Γουέστ στο Twitter και Instagram δεν υπάρχουν πια. Η παρουσία του δημοφιλούς ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει εξαφανιστεί από το Σάββατο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γουεστ διαγράφει τους λογαριασμούς του χωρίς κάποια προειδοποίηση προς τους θαυμαστές του. Δεν ασχολούνταν καθόλου με το Twitter για περίπου ένα χρόνο, επέστρεψε τον Απρίλιο και πρόσφατα και στο Instagram.

Ο ράπερ αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική τον τελευταίο καιρό λόγω της πρόσφατης, δημόσιας υποστήριξής του στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της σατιρικής εκπομπής «Saturday Night Live» αλλά και τα σόσιαλ μίντια. Ο Γουέστ έκανε μια δημοσίευση που έγραφε «καταργούμε τη 13η τροποποίηση» του αμερικανικού συντάγματος- τροποποίηση που σηματοδότησε το τέλος στη σκλαβιά όταν κυρώθηκε το 1865. Στα διεγραμμένα- από τότε- μηνύματα, ο Γουέστ έγραψε ότι «η 13η τροποποίηση είναι συγκεκαλυμμένη σκλαβιά, που σημαίνει ότι δεν τελείωσε ποτέ» και «ας μην καταργήσουμε αλλά να τροποποιήσουμε τη 13η τροποποίηση».

Ο ηθοποιός Κρις Έβανς κατέκρινε τον Γουεστ για τα σχόλιά του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, απαντώντας στα σχόλιά του. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξοργιστικό από το να συζητάς με κάποιον που δεν γνωρίζει ιστορία, δεν διαβάζει βιβλία και να πλαισιώνει την ”μυωπία” του ως αρετή».

Και η Λάνα ντελ Ρέι άφησε ένα σχόλιο στο Instagram, κάτω από τη φωτογραφία του ράπερ στο Instagram όπου φοράει ένα καπέλο με την επιγραφή «Make America Great Again». «Ο Τραμπ ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν μια ζημιά για τη χώρα, αλλά η υποστήριξή σου προς αυτόν, είναι μια ζημιά για την κουλτούρα μας».