Γκάνα: Μία σεφ μαγειρεύει αδιάκοπα πάνω από 110 ώρες για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ

Το προηγούμενο ρεκόρ κατέχει με 119 ώρες και 57 λεπτά ο Ιρλανδός σεφ Alan Fisher.
via Associated Press

Μία σεφ στην Γκάνα ετοιμάζει τοπικά πιάτα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την Πρωτοχρονιά σε μια προσπάθεια να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ μαγειρικής.

Η Failatu Abdul-Razak μαγειρεύει για περισσότερες από 110 ώρες από το απόγευμα της Παρασκευής σε ένα ξενοδοχείο στη βόρεια πόλη Tamale, για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σε ένα μαραθώνιο μαγειρικής. Το προηγούμενο ρεκόρ κατέχει με 119 ώρες και 57 λεπτά ο Ιρλανδός σεφ Alan Fisher, αναφέρει ο Guardian.

Η Abdul-Razak «έβαλε τη Γκάνα στον χάρτη», δήλωσε ο Isaac Sackey, πρόεδρος της Ένωσης Αρχιμαγείρων της Γκάνας. «Οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να την τιμήσουμε».

Στη Δυτική Αφρική επικρατεί μια φρενίτιδα από προσπάθειες για παγκόσμια ρεκόρ σε πολλές κατηγορίες από τότε που η Νιγηριανή σεφ Χίλντα Μπάτσι κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ μαγειρικής τον περασμένο Μάιο με 100 ώρες, πριν εκθρονιστεί από τον Alan Fisher.

Ο οργανισμός των ρεκόρ Γκίνες δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση σχετικά με την προσπάθεια της Abdul-Razak, η οποία μπορεί να φτάσει τις 120 ώρες σήμερα. Διασημότητες, κυβερνητικοί ηγέτες και εκατοντάδες ντόπιοι επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο Modern City στο Tamale, όπου μαγειρεύει η σεφ. Οι επισκέπτες χόρεψαν, τραγούδησαν και απόλαυσαν το έτοιμο φαγητό κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης για τις 120 ώρες.

Ο αντιπρόεδρος της Γκάνας, Mahamudu Bawumia, έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και δώρισε 30.000 σέντι της Γκάνας (1.981 λίρες) στη σεφ. Την προέτρεψε δε, να πάει «για το χρυσό».
Η Abdul-Razak είπε στην αρχή ότι η προσπάθειά της ήταν μια εθνική αποστολή για λογαριασμό της Γκάνας και των πολιτών της. Μεταξύ των πιάτων που έχει ετοιμάσει είναι το banku - ένα παραδοσιακό πιάτο με ζυμωμένες μπάλες καλαμποκάλευρου σε σούπα - καθώς και το πικάντικο ρύζι jollof που απολαμβάνουν σε όλη τη δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η σεφ δικαιούται πέντε λεπτά διαλείμματα ανά ώρα ή μία ώρα διάλειμμα μετά από 12 ώρες μαγειρικής.

Υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με το πιθανό ψυχικό κόστος του εγχειρήματος της σεφ. Τον περασμένο μήνα, η Afua Asantewaa Owusu Aduonum αναγκάστηκε να τερματίσει την προσπάθειά της να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που πέρασε τραγουδώντας, αφού η ιατρική της ομάδα δήλωσε ότι το σώμα της έδειξε σημάδια ψυχικού στρες.

Δημοφιλή