Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο Αφγανός που απήγαγε την κόρη του από το νοσοκομείο

Η εισαγγελία Ζακύνθου είχε αφαιρέσει την επιμέλεια της κοπέλας και από τους δύο γονείς. Διέμενε προσωρινά μαζί με την αδερφή της στην παιδιατρική κλινική του νησιού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 16χρονης, την οποία ο Αφγανός πατέρας της απήγαγε τη Δευτέρα από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Πάτρας, εντόπισαν τον 44χρονο Αφγανό, μαζί με την κόρη του και τον συνέλαβαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Πατέρας και κόρη θα επιστρέψουν στην Ζάκυνθο, όπου ο 44χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου.

Η ανήλικη που είναι πολύ καλά στην υγεία της, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου θα διαμείνει υπό προστατευτική φύλαξη, μέχρι να βρεθεί κοινωνική δομή που θα φιλοξενήσει τόσο την ίδια όσο και την 6χρονη αδελφή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 44χρονος Αφγανός, που διαμένει μόνιμα στο νησί με την επίσης 44 ετών, Ζακυνθινή σύζυγό του, έχουν δύο ανήλικα κορίτσια.

Τον Αύγουστο, μετά από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών, στο σπίτι που ζουν με τους γονείς τους, έγινε αυτοψία και με πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η εισαγγελία Ζακύνθου αποφάσισε την αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς και την μεταφορά των κοριτσιών σε κοινωνική δομή. Από τότε, τα δύο κορίτσια, ηλικία 16 και 6 ετών, διέμεναν προσωρινά και μέχρι να βρεθεί δομή να τα φιλοξενήσει, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί η κοινωνική δομή που θα φιλοξενούσε τα δύο αδελφάκια. Ωστόσο, ο πατέρας τους, πιθανόν και επειδή το πληροφορήθηκε, πήγε στο νοσοκομείο, πήρε την μεγαλύτερη του κόρη και εξαφανίστηκε.

Πλέον ο 44χρονος Αφγανός που αναζητείται, βαρύνεται με το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκου.

Στον εισαγγελέα είχε προσαχθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε, τον 44χρονο πατέρα να προχωρήσει στην αρπαγή της κόρης του. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

Πηγή: ertnews

Δημοφιλή