ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/05/2020 21:40 EEST | Updated 07/05/2020 21:48 EEST

Ζητούν από αστυνομικούς να επιστρέψουν οδοιπορικά έξοδα 22 χρόνια μετά

Δόθηκαν σε ενστόλους, όταν ακόμα αυτοί ήταν δόκιμοι αστυφύλακες, την περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 1998.

Eurokinissi

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Η Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης τους αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητά από αστυνομικούς να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν για οδοιπορικά έξοδα πριν από 22 χρόνια.

Πρόκειται για χρήματα για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων που δόθηκαν σε ενστόλους, όταν ακόμα αυτοί ήταν δόκιμοι αστυφύλακες, την περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 1998.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Διά των εγγράφων της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα: «Κλήση για επιστροφή αχρεώστητης πληρωμής – κλήσης σε ακρόαση», καλούνται μαζικά συνάδελφοι της σειράς 1996-1998 που φοιτούσαν ως Δόκιμοι Αστυφύλακες του Τ.Δ.Α. Αμυγδαλέζας, να καταβάλουν, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα, διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία έλαβαν κατά τη διενέργεια των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών του 1998, ως οδοιπορικά έξοδα».

Η Ένωσή μας έχει λάβει σωρεία δικαιολογημένων παραπόνων από τους πληττόμενους συναδέλφους, καθώς καλούνται να επιστρέψουν στην Υπηρεσία χρηματικά ποσά, τα οποία έλαβαν καλόπιστα πριν από 22 χρόνια (!!!) και εάν τυχόν καταβλήθηκαν αχρεώστητα, τούτο οφείλεται σε υπαιτιότητα της Υπηρεσίας και όχι  δική τους.

Επιπλέον, τυχόν αξίωση της Υπηρεσίας για επιστροφή των χρημάτων αυτών έχει υποπέσει οπωσδήποτε σε παραγραφή, καθώς έχει παρέλθει εικοσαετία.

Επιπρόσθετα, τα χρήματα που ζητούνται από τους συναδέλφους να επιστρέψουν είναι σημαντικά για τον οικονομικό και οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Σε κάθε δε περίπτωση, δεν ευθύνονται επ’ ουδενί οι συνάδελφοι για το όποιο τυχόν λογιστικό έλλειμμα προέκυψε προ εικοσαετίας και πλέον».