Ζητούν από την Ρόουλινγκ να διαδώσει την ιστορία της Νόγια. Έχει αυτισμό, απήχθη από τη Χαμάς

Το μόλις 12 ετών κορίτσι είναι φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ.
.
.
Twitter / Israel ישראל

Έκκληση προς τη Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέα του Χάρι Πότερ, προκειμένου να βρεθεί το 12χρονο κορίτσι με αυτισμό που απήχθη μέσα από το σπίτι της από τρομοκράτες της Χαμάς, κάνει ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Όπως εξηγεί η Νόγια, 12 ετών, είναι ένα κορίτσι ευαίσθητο, ευγενικό, αστείο και φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ και γι′ αυτό ζητά από τη γνωστή συγγραφέα να διαδώσει την ιστορία της προκειμένου η νεαρή κοπέλα να γυρίσει σύντομα στο σπίτι της.

Η Νόγια βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της μαζί με τη γιαγιά της στο κιμπούτς Νιρ Οζ, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν μέσα, το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου.

Η παιδί έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και πιστεύεται ότι τόσο η ίδια όσο και η γιαγιά της έχουν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τους τρομοκράτες της Χαμάς και βρίσκονται ανάμεσα στους 150 ομήρους.

Η μητέρα της Νόγια κατάφερε να περιμένει ασφαλής μαζί με τον σύζυγό της - τον πατριό της Νόγια - και την κόρη της Tomal στο σπίτι τους στο κιμπούτς Κισουφίμ.

Δημοφιλή