ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/08/2020 11:51 EEST

«Ζούμε σε μία χώρα γεμάτη “θησαυρούς”. Ας τους ανακαλύψουμε παρέα!»

Η Νέα Οδός, δημιούργησε ένα microsite που με τις λεγόμενες «Διαδρομές», μας ξεναγεί σε μέρη πολιτισμού, στην ελληνική φύση και μας παρουσιάζει γαστρονομικά μυστικά, στο neaodos.gr/tours.

Huffpost GR
Βόνιτσα 

Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια – συνεισφορά στα κοινά. Η εταιρεία Νέα Οδός, που κατασκεύασε και λειτουργεί τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο, από Μεταμόρφωση Αττικής έως και Σκάρφεια Φθιώτιδας, την Ιόνια Οδό, από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα και κατασκευάζει και λειτουργεί τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65 (τρία τμήματα, το μεσαίο χρησιμοποιείται, το 2021 παραδίδεται το πρώτο, αναμένεται έγκριση από την Ε.Ε. για το τελευταίο τμήμα), δημιούργησε ένα microsite με 200 αξιοθέατα και 538 ιστορίες για τον πλούτο κάθε περιοχής, απ’ όπου περνούν οι αυτοκινητόδρομοι.

Huffpost GR

Με μήνυμα «Ζούμε σε μια χώρα γεμάτη “θησαυρούς”. Aς τους ανακαλύψουμε παρέα!», το microsite είναι καλοδουλεμένο και αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το Σωματείο Διάζωμα, που ασχολείται με τα αρχαία θέατρα και την ανάδειξή τους, με την βραβευμένη ελληνική startup εταιρεία Clio Muse, καθώς και με την εταιρία Pixelocracy.

Huffpost GR
Ιωάννινα

Οι Διαδρομές, είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ενας πολιτιστικός «χάρτης», εύχρηστος, πλήρως προσαρμόσιμος σε κινητά και συσκευές tablet, δίγλωσσος (ελληνικά και αγγλικά), που περιλαμβάνει 200 αξιοθέατα, οργανωμένα σε 20 διαδρομές και 538 ιστορίες γεμάτες κρυμμένα μυστικά, μύθους και παραδόσεις της κάθε περιοχής.

Huffpost GR
Τζουμέρκα


Αυτό που το διαφοροποιεί από άλλες προσπάθειες, είναι ο τρόπος παρουσίασης κάθε αξιοθέατου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για έθιμα, παραδόσεις, μύθους και «μυστικά», με κείμενα αλλά και με αρχεία ήχου, με θέαση 360 μοιρών, που ξεναγούν τον επισκέπτη στο αξιοθέατο της επιλογής του.


Με τις Διαδρομές, η Νέα Οδός αποδεικνύει ότι ξεφεύγει από τον βασικό ρόλο της, δηλαδή να κατασκευάζει και να λειτουργεί αυτοκινητοδρόμους, δίνοντας υπεραξία στον σκοπό της αναδεικνύοντας τον πλούτο κάθε όμορης περιοχής, και ειδικά φέτος, με την κατάσταση που βιώνουμε, δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες της ηπειρωτικής χώρας, να συνδυάσουν το ταξίδι τους με χρήσιμες πληροφορίες, ιστορικής αξίας.