«Γέφυρα ζωής» για τη μεταφορά και μεταμόσχευση των όργανων της 21χρονης φοιτήτριας

Εντός της ηυμέρας οι πρώτες μεταμοσχεύσεις σε Ωνάσειο και Ιπποκράτειο
.
.
Eurokinissi

Δύο ασθενείς, στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, θα λάβουν για μεταμόσχευση το ύπαρ και την καρδιά της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας που παρασύσθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την απόφαση των γονιών της να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, ανοίγοντας το δρόμο για τις μεταμοσχέυσεις.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ανέφερε οτι στήθηκε «γέφυρα ζωής» ώστε να μεταφερθούν τα όργανα της 21χρονης κοπέλας σε νοσοκομεία της Αθήνας. Επίσης, αναφέρεται στην ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής ως ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, πολιτισμού και αλτρουισμού και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων, ώστε να αυξηθούν οι δότες στη χώρα μας.”

Δημοφιλή