Ένα οδοιπορικό 2.200 χιλιομέτρων από την Κολωνία έως τη Θεσσαλονίκη επιχειρεί ο 36χρονος Άκης, με μοναδικό εφόδιο ένα σακίδιο και στόχο να στείλει μήνυμα ελπίδας κατά του εθισμού.

Ήδη 25 ημέρες στον δρόμο, μιλά για μια απαιτητική αλλά συνειδητή διαδρομή που ξεπερνά το σωματικό όριο και αποκτά βαθύ συμβολικό χαρακτήρα. Όπως τονίζει, η πορεία αυτή αποτελεί φόρο τιμής σε ανθρώπους που χάθηκαν και ταυτόχρονα μήνυμα στήριξης σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη με τον εθισμό.

Advertisement
Advertisement
@bulletproof.meta Γερμανία → Ελλάδα με τα πόδια. 25 μέρες στον δρόμο. Έφτασα Bad Aibling μετά από ~700 χλμ από την Cologne. 40 χιλιόμετρα σήμερα. Και για πρώτη φορά φάνηκαν οι Αυστριακές Άλπεις. Πλησιάζουμε σύνορα. Συνεχίζουμε. #metamorfosis #2200km #germanytogreece #bulletproof #mission ♬ πρωτότυπος ήχος – Bulletproof Metamorphosis

Η αλλαγή σελίδας και το προσωπικό στοίχημα

Μετά από τη μάχη που έδωσε ο ίδιος απέναντι στον εθισμό, κατάφερε να γυρίσει νέα σελίδα στη ζωή του, μετατρέποντας την αδυναμία σε δύναμη, κι έπειτα σε έμπνευση. Έτσι, αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, επιστρέφοντας από τη Γερμανία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, στην πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

«Μετά από μια περίοδο εθισμού, έπρεπε να μαζέψω τα κομμάτια μου, να ανασυνταχθώ, και να πολεμήσω την αδύναμη εκδοχή μου. Είναι για εμένα ένα ταξίδι επιστροφής. Επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά και μια προσωπική δοκιμασία.

Έχει συμβολική σημασία, γιατί στην ουσία, το περπάτημα είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε να κάνουμε στα πρώτα στάδια της ζωής μας», περιγράφει ο πεζοπόρος, την ώρα που περπατάει στο Μπαντ Άιμπλινγκ, λίγο πριν τα σύνορα με την Αυστρία.

@bulletproof.meta Γερμανία → Ελλάδα με τα πόδια. Μόλις βγήκα από ένα μονοπάτι που λέγεται αρχαία ρωμαϊκή Römerstraße. Αυτό που σας έλεγα πριν λίγες μέρες… ότι κινούμαι πάνω σε έναν άξονα που χρησιμοποιούσαν για εμπόριο και στρατούς. Και είναι περίεργο να σκέφτεσαι ότι περπατάς στον ίδιο δρόμο που περπατούσαν άνθρωποι πριν από χιλιάδες χρόνια. Συνεχίζουμε. #metamorfosis #2200km #germanytogreece #bulletproof #mission ♬ πρωτότυπος ήχος – Bulletproof Metamorphosis

«Μην τα παρατάς ποτέ»

Στο ταξίδι αυτό όμως, ο Άκης δεν είναι μόνος. Ήδη από την αρχή, μοιράζεται την περιπέτειά του στο ΤikTok και στην εφαρμογή PolarSteps, δημιουργώντας μια κοινότητα υποστήριξης γύρω από την προσπάθειά του. Από τα χιουμοριστικά σχόλια για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι τα μηνύματα κατάθεσης ψυχής από ανθρώπους που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες, χιλιάδες είναι αυτοί που παρακολουθούν τα βήματά του, δίνοντάς του κουράγιο να συνεχίσει.

Πηγή: thesspost.gr

«Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα μέχρι τώρα, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα και μοιράζονται την ιστορία τους. O εθισμός είναι οτιδήποτε σε κάνει να λειτουργείς καταναγκαστικά και επαναλαμβανόμενα ενώ ξέρεις ότι σου κάνει κακό. 

Δεν έχει σημασία αν είναι ναρκωτικά, αλκοόλ ή τζόγος, κινητό ή πορνό. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, το ‘’μην τα παρατάς ποτέ’’, είναι ό,τι πιο δυνατό μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να αφήνεις αυτή τη φλόγα μέσα σου να σβήσει, αλλά να βρεις το κουράγιο και να αντιμετωπίσεις τους δαίμονες σου», λέει.

Advertisement

Το ιστορικό μονοπάτι και οι συναντήσεις… στον δρόμο

Το πρόγραμμα της κάθε ημέρας, περιλαμβάνει πεζοπορία για 40-50 χιλιόμετρα, ενώ το βράδυ διανυκτερεύει σε airbnb και καταλύματα. Σε λίγες ημέρες φτάνει στην Αυστρία, κι έπειτα θα διασχίσει την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τη σωματική κούραση, με πόνους στα πόδια και φουσκάλες από το περπάτημα, το μόνο θέμα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής είναι το οδικό δίκτυο.

«Η Γερμανία δεν έχει άγρια ζώα, μόνο αγριόχοιρους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι όταν περπατάω πλάι στα αυτοκίνητα, όμως μέχρι στιγμής υπάρχει ποδηλατόδρομος. Υπολογίζω να φτάσω Θεσσαλονίκη σε περίπου 50 ημέρες».

Μέχρι στιγμής, έχει διανύσει 700 χιλιόμετρα, περνώντας μέσα από πόλεις, δάση, βουνά, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη ιστορία, που χρησιμοποιούνταν πριν από χιλιάδες χρόνια από έμπορους, προσκυνητές και στρατιώτες. «Πριν από λίγες ημέρες, με σταμάτησε ένας Γερμανός παππούς και μου λέει, ‘’που πας εσύ;’’. Του είπα ότι πάω Ελλάδα και απάντησε ‘’και ο παππούς μου έκανε αυτή τη διαδρομή, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κουβαλώντας ένα κανόνι», εξηγεί.

Advertisement
@bulletproof.meta Μια υπόσχεση που άργησα να τηρήσω. #metamorphosis #2200km #journey ♬ πρωτότυπος ήχος – Bulletproof Metamorphosis

Μια άλλη ιδιαίτερη συνάντηση, ήταν όταν τον πλησίασε ομάδα από ποδηλάτες, που τον παρακολουθούν στο Polar Steps. «Μου είπαν ότι ήρθαν να πάμε βόλτα, γιατι με βλέπουν στην εφαρμογή, ήξεραν που βρίσκομαι και ήρθαν με τα ποδήλατά τους», περιγράφει.

Καθώς πλησιάζει στο κατάλυμα όπου θα περάσει το βράδυ, λέει στο ΤhessPost.gr ότι με την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, σκοπεύει να ολοκληρώσει αυτό το ταξίδι με μια έκπληξη, ενώ δεν αποκλείει στο μέλλον να ακολουθήσουν νέες διαδρομές, και τονίζει :«επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».

(Με πληροφορίες από thesspost.gr)

Advertisement