Ο Στράτος Τζώρτζογλου βρέθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματική κατάσταση όταν κλήθηκε να σχολιάσει ένα βίντεο που του είχε παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και το οποίο αφορούσε την πρώην σύζυγό του, Σοφία Μαριόλα. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, η εικόνα αυτή τον αιφνιδίασε και του προκάλεσε έντονη συναισθηματική αντίδραση, την οποία χαρακτήρισε ως «μαχαιριά στην καρδιά».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του, το υλικό που είδε τον έδειχνε τη Σοφία Μαριόλα σε στιγμή διασκέδασης μαζί με νέα συντροφιά, γεγονός που όπως είπε τον αιφνιδίασε πλήρως, καθώς δεν είχε γνώση για την εξέλιξη της προσωπικής της ζωής. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσε έντονη συναισθηματική φόρτιση, εξηγώντας πως όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να δείχνει ψύχραιμος, υπάρχουν στιγμές που ο πόνος είναι αναπόφευκτος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η εμπειρία αυτή τον επηρέασε βαθιά, ενώ τόνισε πως με την πάροδο των χρόνων οι άνθρωποι γίνονται πιο ευαίσθητοι και πιο συναισθηματικοί απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ήταν νεότερος αντιμετώπιζε πιο εύκολα αντίστοιχα γεγονότα, όμως πλέον τα βιώνει με μεγαλύτερη ένταση.
Παρά τη συναισθηματική του αντίδραση, ο Στράτος Τζώρτζογλου μίλησε με λόγια αγάπης για τη Σοφία Μαριόλα, ξεκαθαρίζοντας ότι εξακολουθεί να τη νοιάζεται βαθιά. Όπως ανέφερε, από την αρχή της σχέσης τους της είχε ευχηθεί να βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει οικογένεια, κάτι που, όπως είπε, το εννοούσε πάντα με ειλικρίνεια και αγάπη. Παρότι η σχέση τους έχει λάβει τέλος, υπογράμμισε ότι τα συναισθήματά του για εκείνη δεν έχουν σβήσει.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν επικοινώνησε μαζί της μετά το περιστατικό, ο ηθοποιός απάντησε λιτά και με σαφήνεια ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί άλλο στο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θέλω τίποτα, τέλος», αφήνοντας να εννοηθεί πως προσπαθεί να διαχειριστεί εσωτερικά όσα ένιωσε χωρίς περαιτέρω δημόσια έκθεση.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ηθοποιός βρέθηκε αντιμέτωπος με πληροφορίες για την προσωπική ζωή της πρώην συζύγου του μπροστά στις κάμερες. Σε προηγούμενη τηλεοπτική του εμφάνιση, όταν του είχαν δείξει φωτογραφίες της Μαριόλα με νέο πρόσωπο στο πλευρό της, είχε εμφανιστεί αρχικά σαστισμένος, νομίζοντας πως πρόκειται για αστείο ή φάρσα. Μάλιστα, είχε αντιδράσει με δυσπιστία, λέγοντας ότι περίμενε πως η ίδια θα τον είχε ενημερώσει, καθώς διατηρούσαν επικοινωνία.
Στη συνέχεια, όταν συνειδητοποίησε ότι οι πληροφορίες ήταν αληθινές, είχε προσπαθήσει να διατηρήσει ψυχραιμία, εκφράζοντας ωστόσο την έκπληξή του. Είχε δηλώσει πως, αν όντως η Σοφία είχε προχωρήσει στη ζωή της, της εύχεται τα καλύτερα, επισημαίνοντας ότι η ευτυχία της παραμένει σημαντική για εκείνον. Παράλληλα, είχε τονίσει ότι θα ήθελε να το είχε μάθει από την ίδια και όχι από τρίτους.
Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν έναν άνθρωπο που, παρότι προσπαθεί να προχωρήσει, εξακολουθεί να επηρεάζεται συναισθηματικά από την πρώην σχέση του και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν. Η αντίδρασή του, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», επιβεβαιώνει το πόσο έντονα βίωσε τη στιγμή, αλλά και το γεγονός ότι η σχέση τους, έστω και αν έχει λήξει, παραμένει για εκείνον ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του.
Συνολικά, ο Στράτος Τζώρτζογλου περιέγραψε μια εμπειρία που τον συγκλόνισε, αλλά και μια στάση ζωής που συνδυάζει τον συναισθηματισμό με τον σεβασμό προς την πρώην σύζυγό του. Παρά τον πόνο που εξέφρασε, φάνηκε να προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στα προσωπικά του συναισθήματα και στην αποδοχή της νέας πραγματικότητας.