Πτήση που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Πάρος, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω «έκτακτης ανάγκης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί, ενώ η πυροσβεστική ελέγχει το περιστατικό.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με απόλυτη ασφάλεια, ενώ στην πίστα κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κατά τον εν εξελίξει τεχνικό έλεγχο από το αρμόδιο προσωπικό, δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής κάποια εστία φωτιάς.
Η επίσημη ανακοίνωση της AEGEAN
«Σχετικά με την πτήση ΟΑ078 από Αθήνα για Πάρο
Η AEGEAN ενημερώνει ότι στην πτήση 078, που εκτελείται από την Olympic Air, από την Αθήνα με προορισμό την Πάρο με 67 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος παρουσιάστηκε ένδειξη για πιθανή ύπαρξη καπνού στον χώρο των αποσκευών και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, προληπτικά και τηρώντας τις σχετικές διαδικασίες της εταιρείας, επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» για τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους».
Η πτήση OA078, με δρομολόγιο Αθήνα – Πάρος και συνολικά 71 επιβαίνοντες (67 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος), αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση της λίγο πριν από τις 19:00, ενεργοποιώντας το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας.