Ο Akylas εντυπωσίασε στη σκηνή της Eurovision Song Contest 2026 με το δυναμικό «Ferto», χαρίζοντας μία εκρηκτική εμφάνιση που ξεσήκωσε το κοινό στο στάδιο.

Η Ελλάδα εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026 και ο Akylas δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ Ημιτελικού.

Advertisement
Advertisement

Στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, ο τραγουδιστής εμφανίστηκε εμφανώς ενθουσιασμένος, λέγοντας: «Πάμε Ελλάδα! Μου είπαν να μην φωνάζω κιόλας αλλά είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ενθουσιασμένος. Εντάξει, το πίστευα πολύ αλλά είναι αλλιώς όταν το ακούς, εννοείται».

τη συνέχεια έδωσε και το σύνθημα για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου: «Πάμε το Σάββατο να τα… σκίσουμε όλα! Δεν γίνεται η καρδιά μου να σταματήσει τώρα να χτυπάει, για καμιά εβδομάδα έτσι θα πηγαίνει».

Όταν η Κέλλυ Βρανάκη τον ρώτησε πώς βίωσε τη στιγμή πάνω στη σκηνή, ο Akylas παραδέχθηκε: «Δεν ξέρω, δεν κατάλαβα Δηλαδή εγώ όταν κατέβηκα ήμουν σε φάση τι έκανα;». Δεν θυμάμαι τίποτα. Θέλω να πάω να δω το βίντεο, πως τα πήγα, τι έγινε αλλά το ένιωσα τόσο ωραία. Ο κόσμος ούρλιαζε και αυτό μου έδωσε τόση δύναμη. Δηλαδή καμία σχέση με τις πρόβες που είναι άδειος ο χώρος και είσαι μέσα. Ο κόσμος ήταν τρελός. Υπήρχαν άτομα που φορούσαν σκουφάκια».

Ο ίδιος περιέγραψε και τα συναισθήματά του την ώρα της εμφάνισης στο «Wiener Stadthalle», λέγοντας: «Την ώρα που ήμουν πάνω στη σκηνή δεν ξέρω τι ένιωθα. Δηλαδή, όταν κατέβηκα, ήμουν σε φάση ”τι έκανα μόλις; Τι έγινε;”. Δεν θυμάμαι τίποτα οριακά».

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό

Οι δέκα χώρες που εξασφάλισαν θέση στον τελικό της Eurovision 2026 είναι:

  • Ελλάδα
  • Φινλανδία
  • Βέλγιο
  • Σουηδία
  • Μολδαβία
  • Ισραήλ
  • Σερβία
  • Κροατία
  • Λιθουανία
  • Πολωνία

Ο δεύτερος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 22:00, με την Antigoni να διαγωνίζεται για την Κύπρο με το τραγούδι «Jalla».

Η εμφάνιση του Akyla