Συναγερμός έχει σημάνει στη Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (11/8) σε Μεσσηνία, Θεσσαλονίκη και Κορινθία.
Στη Μεσσηνία, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς πλέον επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ. Συνδρομή παρέχουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, ενώ λόγω της φωτιάς, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112, το οποίο κάλεσε τους κατοίκους στα Πετράλωνα να απομακρυνθούν προς Μελιγαλά.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Μεσσηνία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να την περιορίσουν, οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς το χωριό και απείλησαν τα πρώτα σπίτια.
Συναγερμός για τη φωτιά στη Βόλβη – Μήνυμα από το 112 στην Αρχαία Νεμέα
Στη Θεσσαλονίκη, ζητήθηκαν εναέρια μέσα για τη φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή της Μεγάλης Βόλβης και για αυτόν τον λόγο, από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.
Η πυρκαγιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 48 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Την ίδια στιγμή, το απόγευμα της Δευτέρας εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Αρχαία Νεμέα και η Πολιτική Προστασία έστειλε μέσω του 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς Νεμέα ή Αρχαίες Κλεωνές.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, αρκετά κοντά σε σπίτια και στο σημείο έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.