Όλοι διαθέτουμε στην κουζίνα μας μια ποικιλία από αγαπημένα μπαχαρικά, που συμπληρώνουν κάθε μας δημιουργία με επιπλέον γεύση και σπιρτάδα. Και ενώ μερικά μπαχαρικά τελειώνουν πριν καλά-καλά τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ, ορισμένα λόγω της ιδιαίτερης γεύσης τους, τα χρησιμοποιούμε λίγο πιο σπάνια. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα επιτρέψουμε στον χρόνο να αλλοιώσει τη γεύση και το άρωμά τους.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-deo-sestatika-sto-fayeto-mas-poe-richnoen-me-tropo-mayiko-ten-arteriake-piese_gr_63e26f13e4b07c0c7e0cc4b2

Advertisement
Advertisement

Πώς θα διαφυλάξουμε όλη τη γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών μας

Ενώ στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία τα μπαχαρικά πωλούνται σε γυάλινα βάζα, καλύτερα όταν τα παίρνουμε σπίτι, να τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές, αδιαφανές δοχείο, σε ένα δροσερό μέρος, που να μην το βλέπει ο ήλιος.

Ακόμη, είναι προτιμότερο αντί για τριμμένα, να αγοράζουμε τα μπαχαρικά μας ολόκληρα και να προμηθευτούμε έναν μικρό ηλεκτρικό μύλο μπαχαρικών. Η ποιοτική διαφορά μεταξύ ολόκληρων και τριμμένων μπαχαρικών είναι τεράστια. Επιπλέον, τα ολόκληρα μπαχαρικά διατηρούν τη φρεσκάδα τους για έως και ένα χρόνο, σε αντίθεση με τα τριμμένα που αντέχουν το πολύ έξι μήνες.

https://www.huffingtonpost.gr/kyra-alexacou/-_826_b_7910710.html

Τα μπαχαρικά μας επιτρέπουν να μαγειρεύουμε πεντανόστιμα πιάτα χωρίς περιττές θερμίδες και χωρίς να ανεβάζουν το μπάτζετ της συνταγής. Ο κόλιανδρος, για παράδειγμα, ταιριάζει υπέροχα στα ντρέσινγκ και τις σαλάτες μας, ενώ το κύμινο κάνει λαχταριστό το χούμους και τα ψητά λαχανικά. Το κάρι δένει αρμονικά με το κοτόπουλο και το ρύζι, ενώ η γλυκιά πάπρικα ταιριάζει σχεδόν σε κάθε μας πιάτο.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/antheyieina-ntresinyk-poe-den-prepei-se-kamia-periptose-na-sempleronoen-tis-salates-mas_gr_63b71f68e4b0d6f0b9f9671c&key=03a58c747ae3b2d45118fb7210af1bad

Ακόμη, υπό συνθήκες, τα μπαχαρικά που αγοράζουμε προκειμένου να εκτελέσουμε μια αλμυρή συνταγή, ενδέχεται να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις γλυκές δημιουργίες μας.

Για αυτό, προτού επιλέξουμε με κλειστά μάτια το αλάτι ή το πιπέρι, ας πειραματιστούμε. Ας μυρίσουμε τα μπαχαρικά μας και ας παίξουμε με τις πιθανότητες. Η γεύση τους άλλωστε, είναι τόσο φίνα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουμε την παραμικρή πιθανότητα να πέσουμε έξω.

 Με πληροφορίες από guardian.