Eίναι γεγονός! Οι τηγανίτες, ή αλλιώς pancakes είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο νόστιμα εδέσματα για πρωινό. Δυστυχώς, όμως, οι παραδοσιακές αγγλικές τηγανίτες είναι γεμάτες ζάχαρη. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι κάνουμε διατροφή τις αποφεύγουμε. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, που δεν γνωρίζαμε…

https://www.huffingtonpost.gr/entry/pente-proina-poe-mas-fortonoen-tis-thermides-oles-tes-emeras_gr_648347c2e4b0756ff85d561e

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς, πλέον κυκλοφορούν ορισμένες υγιεινές εναλλακτικές συνταγές, που μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας τηγανίτες χωρίς συνέπειες στη ζυγαριά.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/epta-senetheies-poe-exeyoen-yiati-to-noemero-ste-zeyaria-den-leei-me-tipota-na-pesei_gr_6490925be4b06725aee83bd3

Η διατροφολόγος Λίζα Ρίτσαρνς, δημιουργός του Candida Diet μας προσφέρει δύο πεντανόστιμες επιλογές: Μια με βάση το αλεύρι ολικής άλεσης και τη βρώμη και μια που φτιάχνεται μόνο με μια μπανάνα, αυγά και λίγη κανέλα.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ti-tha-semvei-sto-soma-mas-an-trome-mpanana-kathe-mera_gr_63d7edcee4b04d4d18e769e7

Συνταγή Νο1: Τηγανίτες βρώμης

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες συγκαταλέγονται στα κορυφαία συστατικά ενός πρωινού που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Eπομένως, αυτές οι τηγανίτες, είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς φτιάχνονται από αλεύρι ολικής άλεσης και βρώμη, συστατικά γεμάτα σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που μας κρατούν χορτάτους για περισσότερες ώρες.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/pente-trofima-poe-apayoreeetai-na-sendeasoeme-me-to-aeyo-mas_gr_63d955aae4b04d4d18e8abc6

Advertisement

Επιπλέον, το αυγό μας εξασφαλίζει την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε προκειμένου να έχουμε ενέργεια όλη μέρα, ενώ το γάλα αμυγδάλου χρησιμεύει ως υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/deo-trofes-ekplexe-ploesies-se-edatanthrakes-poe-mas-voethoen-na-chasoeme-kila_gr_649c472de4b0ea75fd3b16cb

Τι χρειαζόμαστε

Advertisement
  • Ένα φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/4 του φλιτζανιού βρώμη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μία ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
  • Ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα προτιμάμε)
  • Ένα αυγό
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Mια πινελιά λαδιού καρύδας για το τηγάνι

https://www.huffingtonpost.gr/entry/to-pio-eekolo-kai-chortastiko-spitiko-psomi-yia-tost-me-mono-tria-elika_gr_6501d4a8e4b04bad69ec2723

Πάμε να μαγειρέψουμε

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε μαζί την πολτοποιημένη μπανάνα, το γάλα αμυγδάλου, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  3. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι καρύδας
  5. Ρίχνουμε το ένα τέταρτο του μείγματος για κάθε τηγανίτα
  6. Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα ώσπου να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει
  7. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας με φρέσκα φρούτα και λίγο μέλι για έξτρα γεύση

https://www.huffingtonpost.gr/entry/diasemoi-sef-apokaleptoen-ta-meyala-mestika-tes-teleias-yallikes-omeletas_gr_62bae5dee4b094be76a8388b&key=03a58c747ae3b2d45118fb7210af1bad

Advertisement

Συνταγή Νο2: Οι πιο εύκολες τηγανίτες μπανάνας

Οι μπανάνες πέρα από την γλυκιά γεύση τους, φημίζονται και για το γεγονός ότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, ενώ τα αυγά, προσφέρουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης, η οποία υπόσχεται να περιορίσει τις λιγούρες και να μας δημιουργήσει το πολυπόθητο αίσθημα κορεσμού.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/proino-yiaoerti-deo-yeestikes-prosthekes-poe-kaine-to-lipos-kai-ektoxeeoen-ton-metavolismo_gr_64d3aa8ae4b0fa822c0d0fba

Τι χρειαζόμαστε

Advertisement
  • Μια ώριμη μπανάνα
  • Δύο αυγά
  • Ένα τέταρτο της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
  • Μια πινελιά λαδιού καρύδας για το τηγάνι

https://www.huffingtonpost.gr/entry/eeayyelio-epta-vematon-yia-monime-apoleia-varoes-meta-ta-saranta_gr_64f6efb7e4b0a7f6f1b2e85b

Advertisement

Πάμε να μαγειρέψουμε

1. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε την ώριμη μπανάνα

2. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην πολτοποιημένη μπανάνα, μαζί με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά

Advertisement

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε ελαφρά με λάδι καρύδας

4. Ρίχνουμε το ένα τέταρτο του μείγματος για κάθε τηγανίτα

5. Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα ώσπου να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει

6. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μια μεγάλη κουταλιά ελληνικό γιαούρτι και φρέσκα φρούτα για πρόσθετη πρωτεΐνη και έξτρα αντιοξειδωτικά

 (Με πληροφορίες από shefinds).