Ένα ελαφρύ πιάτο ημέρας με ξεκάθαρες και απλές γεύσεις μας περιμένει να το απολαύσουμε.

Μαγειρεύουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή με ζυμαρικά ορεκιέτι παρέα με μπρόκολο, λίγο αντζούγια, σκορδάκι – κρεμμυδάκι, τριμμένη παρμεζάνα και για περισσότερο ένταση μια πρέζα μπούκοβο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ορεκιέτι

1 ξερό κρεμμύδι

Advertisement

2 σκελίδες σκόρδο

4 φιλετάκια αντζούγιας σε λάδι

300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο

Advertisement

2 κ.γλ. καυτερό μπούκοβο

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο 

Advertisement

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τις αντζούγιες και τις ψιλοκόβουμε.

Advertisement

Ξεπλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Το ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, το αφήνουμε για 4 – 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Advertisement

Βράζουμε τα ορεκιέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αντζούγιες σε κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτά για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το μπούκοβο, τα ορεκιέτι και την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.

Advertisement

 

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.