Για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, με αλλαντικά και όχι μόνο.

Έτσι λοιπόν πέρα από το καπνιστό ζαμπόν και το μπέικον που χρειαζόμαστε θα προσθέσουμε υλικά όπως αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδι, φρέσκο μαϊντανό και μουστάρδα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ θα σβήσουμε το φαγητό μας με κόκκινο κρασί, θα συμπληρώσουμε λίγο θυμάρι και στο τέλος θα ρίξουμε τις ελιές μας αφήνοντας τες να πάρουν μια βράση και να βγάλουν τα αρώματα τους.

Όσο γαρνιτούρα, μπορούμε να συνοδέψουμε τα σνίτσελ μας με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ένα εξαιρετικό πιλάφι.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 1 ώρα

Advertisement

Υλικά

1 κιλό σνίτσελ μοσχαρίσια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Advertisement

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 αγγουράκια τουρσί

4 φέτες ζαμπόν καπνιστό

Advertisement

4 φέτες μπέικον

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μουστάρδα

Advertisement

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Advertisement

15 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι

1/2 κ.γ. θυμάρι

οδοντογλυφίδες

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένομ πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σνίτσελ στη μέση και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα αγγουράκια κομμένα σε φετάκια, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικον κομμένο σε κομματάκια, το μαϊντανό, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Παίρνουμε λίγο μείγμα, το βάζουμε στην άκρη ενός σνίτσελ και το τυλίγουμε σε ρολό. Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σνίτσελ.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, το θυμάρι, και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ρίχνουμε τις ελιές, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την συνταγή μας και με τα κλασσικά χοιρινά σνιτσελ.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας…τα μεζεδάκια της παρέας» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χρισροφόρου.