anatole

Εξαιτίας της μειωμένης αποτελεσματικότητας έναντι της μετάλλαξης που εμφανίστηκε πρώτα στη χώρα και εξαπλώνεται.
  Περάσαμε ένα ολόκληρο απόγευμα στην αγορά Sharona Market, μυρίζοντας και δοκιμάζοντας τα μπαχάρια της ανατολής! Δειπνήσαμε
Τούτος ο τόπος έχει την ευχή και την κατάρα συνάμα, να βρίσκεται στα σύνορα της Ανατολής και της Δύσης, στο μεταίχμιο δυο κοσμοθεωριών που εδώ και αιώνες προσπαθούν να επιβάλουν η μια την κουλτούρα της στην άλλη. Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να αφουγκραστούν τα σημάδια του αύριο, οι οιωνοί είναι ολοφάνεροι μπροστά στα μάτια τους, και να αφήσουν τη μικροπολιτική κατά μέρος. Η Ελλάδα ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθεί, να μεταμορφωθεί το συντομότερο από αδύναμος κρίκος του παγκόσμιου πολιτικού στερεώματος σε μια δύναμη με λόγο και ισχυρή παρουσία στην περιοχή.
Ανατροπές στην διεθνή σκακιέρα φαίνεται να προμήνυε η πρώτη ημέρα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελβετία
Ο Τραμπ, δηλαδή το πιο «συντηρητικό» τμήμα του αμερικάνικου καπιταλισμού, μπροστά στην κρίση της παγκοσμιοποίησης ως κρίση της δυτικής ηγεμονίας, επιχειρεί «make America great again», δηλαδή στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει απευθείας και πολύ πιο ενεργητικά την κινεζική απειλή. Πρώτον, βάζοντας φραγμό στο ελεύθερο εμπόριο που οι ίδιες οι ΗΠΑ επέβαλαν τα τελευταία τριάντα σαράντα χρόνια, έτσι ώστε να πλήξουν την κινεζική εξαγωγική βιομηχανία και την παραγωγή των δυτικών επιχειρήσεων στην ίδια την Κίνα και δεύτερον, επιχειρώντας μια πολιτική αλλαγή μεγάλης κλίμακας, με κύριο στόχο την περικύκλωση της Κίνας.
Αναφορικά με το παζάρεμα καθαυτό, τώρα, οι άνθρωποι είναι μάστορες: δεν τους πιάνεις πουθενά. Μαθημένοι από παιδιά, έχουν αναπτύξει τις δικές τους τεχνικές, τις δικές τους μεθόδους. Όσο κι αν ρίξεις την τιμή, κατά τη συναλλαγή έχεις την εντύπωση πως η άλλη μεριά είναι που βγήκε πραγματικά κερδισμένη. O ξάδερφος που έχει σπουδάσει και εργαστεί στον τομέα των επιχειρήσεων, εντυπωσιάστηκε κι εγώ μαζί. Μετά από λίγο θέλαμε να πηγαίνουμε για παζάρεμα και ας μην είχαμε ντιρχάμ στην τσέπη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μας έμεινε καμία άλλη δυνατότητα, αλλά ήδη αυτή είναι τεράστιας σημασίας. Προϋπόθεση όμως είναι να ξεφύγουμε από τον στενό οικονομισμό και τον ψευδοταξικισμό της ιδεολογίας της μεταπολίτευσης, κατ' εξοχήν της αριστεράς, και να κατανοήσουμε πως ο εκσυγχρονισμός της παράδοσής μας, αποτελεί εγχείρημα όχι απλώς εγχώριο αλλά διεθνές. Ίσως αυτό εκφράζουν με διεστραμμένο και ανορθολογικό τρόπο οι Έλληνες που καταφεύγουν στο κλέος των προγόνων, ακολουθώντας ακόμα και απατεώνες όπως ο Σώρρας. Το ζητούμενο είναι να μετατρέψουμε το ανορθολογικό σε όραμα και ρεαλιστική πρόταση.
Έχω πάντα κρεμασμένη στο λαιμό τη μηχανή μου. Δεν είμαι φωτογράφος, αλλά δημοσιογράφος. Η φωτογραφία είναι τα πάντα, εκτός από τέχνη. Συναίσθημα, μνήμη, στιγμή. Παίρνει ένα κομμάτι από τη ζωή και το κάνει αθάνατο. Οι εικόνες μου λένε πάντα την αλήθεια. Ποτέ δεν συμπάθησα φωτογράφους που σκηνοθετούν αυθόρμητες στιγμές για να γίνουν διάσημοι. Η μηχανή μου είναι η ερωμένη μου. Ακόμη και σήμερα κάνω κλικ σε ό,τι μ' εντυπωσιάζει.
Το χούμους φτιάχνεται πανεύκολα ακόμα και με τα ρεβύθια σούπα που ίσως σας περίσσεψαν! Δοκιμάστε να ψήσετε το σκόρδο, να το αρωματίσετε με μαντζουράνα και να προσθέσετε κουκουνάρι, γίνεται ακόμη νοστιμότερο!
Όμως από τι προσπαθούν να ξεφύγουν σήμερα τα κύματα των προσφύγων; Μόνο από τον πόλεμο και τη φρίκη του; Το κλίμα της επί αιώνες συνεχιζόμενης πνευματικής ανελευθερίας τους ήταν αρκετό για να πορεύονται ειρηνικά τη ζωή τους; Ένα κλίμα που βασιζόταν σε σκληρούς ισλαμικούς νόμους, τους οποίους η «ελεύθερη» Δύση είχε συμφέρον να διατηρούνται για να μπορεί αυτή να απομυζά τον πλούτο των λαών της Ανατολής, δίνοντάς τους την πικρή γεύση των τυραννικών καθεστώτων που τους διαφέντευαν και ένα κομμάτι ψωμί που τα καθεστώτα αυτά τους εξασφάλιζαν; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Αντιδράσεις προκάλεσε ανακοίνωση της Βορείου Κορέας την Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία η χώρα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου
Ενδιαφέρον έχουν τα πληθυσμιακά μεγέθη και οι απώλειες. Αν για τους Αρμένιους είναι γνωστά κάποια μεγέθη, για τους Έλληνες της Ανατολής (στον Πόντο, Ιωνία, Βιθυνία,κ.ά. και στην Ανατολική Θράκη) είναι σχετικώς άγνωστα. Πριν την έναρξη της Γενοκτονίας (1914) ανερχόταν σε 2.2. εκατομμύρια άτομα, παρ' ότι υπάρχουν μελέτες που ανεβάζουν τον αριθμό σε 2.5. Η επόμενη καταμέτρησή τους ως πρόσφυγες έγινε το 1928 όπου καταμετρήθηκαν περίπου 1.25 εκατομμύρια άτομα. Κάποιες σοβαρές μελέτες εντοπίζουν τον πραγματικό αριθμό «αγνοουμένων» σε 700-800.000. Ποτέ δεν θα γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός, γιατί τα ζητήματα αυτά παρέμειναν αποκλεισμένα από το επίσημο ενδιαφέρον των αστικών δυνάμεων.
Οι Πόντιοι ήταν οι Έλληνες που ζούσαν στα νότια παράλια του Εύξεινου Πόντου (σημερινή Τουρκία και Ρωσία). Η παρουσία τους εκεί ανάγεται από τα αρχαία χρόνια ενώ τις παραμονές των διώξεων (1914) ο πληθυσμός τους υπολογίζεται σε 450.000 στον Μικρασιατικό Πόντο και σε 400.000 στη γειτνιάζουσα Ρωσική Αυτοκρατορία. Οι Έλληνες της Ανατολής είναι όσοι ζούσαν σε όλη την υπόλοιπη Οθωμανική Αυτοκρατορία, με τους περισσότερους να συγκεντρώνονται στις περιοχές της Προύσας, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης, του Ικονίου και της Σεβάστειας. Συνολικά, αριθμούσαν περίπου 1.500.000 και οι περισσότεροι ζούσαν στα αστικά κέντρα διαδραματίζοντας εξέχοντα ρόλο στην οικονομική ζωή.
Η δύση και η ανατολή στο συγκεκριμένο νησάκι είναι μαγικές και μπορεί να συμφωνούμε στο ότι στη Σαντορίνη θα δεις το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα της ζωής σου αλλά στις Σπέτσες δε θα βρεις όλο αυτό το πλήθος τουριστών που κατακλύζει βεράντες και δρομάκια βγάζοντας φωτογραφίες, μιλώντας και φωνάζοντας και γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, το ηλιοβασίλεμα στο συγκεκριμένο νησί θα το απολαύσεις περισσότερο και με την... ησυχία σου! (Κυριολεκτικά)
Η Ευρωπαϊκή Ένωση των μεγάλων βιομηχανιών, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου δεν μπορεί να βρει λύση για τα ζητήματα των προσφύγων και των μεταναστών. Οι άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο και ο Βαυαρός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ψέγει την Ελλάδα και την Ιταλία που μόνες τους δεν φυλάνε επαρκώς τα «ευρωπαϊκά» σύνορα.
Η πατρίδα μου θωρεί το μέλλον στη γέμιση του φεγγαριού από το Σούνιο. Μέσα στους έρημους φάρους περιμένει τους ναυτικούς. Ακούει τις προσευχές τους στον Άη Νικόλα και διαισθάνεται τον πόθο τους για τη χαμένη Ατλαντίδα. Η πατρίδα μου ταξιδεύει με τον Οδυσσέα κι ονειρεύεται την Ιθάκη. Κάθε χαραυγή ζώνεται τα άρματα και ρίχνεται στη μάχη για να υπερασπιστεί τη γλώσσα των προγόνων της.
Στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ελεύθερα μια γυναίκα. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να
Η HuffPost Greece με αφορμή την ανθρωπιστική αποστολή από την Ελλάδα στο λαό του Κομπάνι απευθύνθηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα
Είναι μια σπάνια συνάντηση δυο εκ των ομορφότερων φαινόμενων στη Γη. Πρόκειται για τη συνάντηση της ανατολής του ηλίου με