evris

«Να επέμβει άμεσα η Εισαγγελία κατά του υβριστή των αθλητών με αναπηρία που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς
Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας , ακούγονται ακραίες θέσεις που προσβάλλουν ήθη έθιμα
Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που φαλίρισε η Ελλάδα είναι γιατί για χιλιάδες ανθρώπους σαν κι εμάς, η Ελλάδα έκανε σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες της ήταν εντελώς άχρηστες. Τις επενδύσεις αυτές, τις εκμεταλλεύτηκαν άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, η Αμερική κλπ. Αντί λοιπόν να κατηγορούμε αυτούς τους ανθρώπους που μας σπούδασαν, σαν άχρηστους, τεμπέληδες κλπ, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να βρούμε τρόπους να πληρώσουμε πίσω όλα αυτά τα δανεικά. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ειρωνική, σαρκαστική, και σκληρη κριτική της πατρίδας, των προσώπων, των θεσμών και του Συντάγματος της Ελλάδος δεν ωφελεί σε τίποτα και ενδεχομένως βλάπτει το μέλλον της χώρας μας.
Για πρώτη φορά συμβαίνει να διαμαρτύρονται οι αστοί! Βγαίνουν στους δρόμους οι κοινωνικές τάξεις που παραμένουν αποκλεισμένες από τη διοίκηση μιας δημιουργικής Ελλάδας, για πολλές δεκαετίες. Είναι άξιο λόγου η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στο κίνημα #παραιτηθείτε, που αναδεικνύει την αντίληψη που έχει για οτιδήποτε και οποιονδήποτε διαφωνεί με τους χειρισμούς της. Μια συντηρητική και καθεστωτική αντίληψη ως προέκταση της νοοτροπίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπαγορεύει πως ψηφίζουμε όσα έρθουν για να παραμείνουμε στην εξουσία.
Το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού λόγου, τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου, εκπροσωπείται μεν θαυμάσια από την ακαλλιεργησία του πρωθυπουργού με τα φτωχά του ελληνικά, τα ελλιπή του αγγλικά, τα επιπόλαια του «τιτιβίσματα», και τα διάφορα «μαργαριτάρια» που συχνά εκστομίζει, αλλά δεν εξαντλείται εκεί. Αντίθετα μάλιστα ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον που βρίθει ομοφοβικών δηλώσεων που παραλληλίζουν την ομοφυλοφιλία με την «κτηνοβασία» (Καμμένος), ορίζοντας την ως «σεξουαλική παρεκτροπή» (Κατσίκης), απηχώντας έτσι αντίστοιχες δηλώσεις υψηλόβαθμων κληρικών όπως ο Αμβρόσιος («αποβράσματα», «φτύστε τους»), ο Άνθιμος («ζώα») και ο Σεραφείμ («σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα»).
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίστηκε από προκλητική αλαζονεία και νεποτισμό στην επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. Διορίστηκαν παντού από τους απερχόμενους κυβερνήτες και τους κρατικούς αξιοματούχους φίλους τους, οι σύζυγοι, τα παιδιά, τα ξαδέλφια, όλο τους το σόι όπως λέει ο λαός μας, σε θέσεις κλειδιά. Είναι η ύβρις στην αξιοκρατία και στη νοημοσύνη των πολιτών.
Υπάρχει ένα δίκιο και από τις δύο πλευρές αυτής της «γραμμής αντιπαράθεσης» που μας διχάζει. Κι ίσως για αυτό, για πρώτη φορά, να κυριολεκτεί το τετριμμένο κλισέ, με το οποίο τιτλοφορούν τα διεθνή media την αφήγηση του δράματος που ζούμε: "A greek tragedy". Γιατί κάτι που ξεχωρίζει την ελληνική τραγωδία από άλλα είδη της δραματουργίας είναι ότι οι ήρωες που συγκρούονται στην σκηνή της δεν είναι καλοί ή κακοί, δεν έχουν δίκιο ή άδικο.