idiotetes

Όταν είστε κρυωμένοι, λίγα πράγματα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα όσο ένα ζεστό πιάτο κοτόσουπας
Στο πρόσφατο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης, που έλαβε χώρα στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας στις 2-3 Ιουνίου, η Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσίασε την τελευταία έρευνα πάνω στα οφέλη του καρπού ελιάς στην υγεία. Η Σπυριδούλα Κατσαρού εξήγησε πως η κατανάλωση ελιάς θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.
Οι καρποί του φραγκοστάφυλου είναι θρεπτικοί δροσιστικοί, και με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (200mg ανά 100g καρπών). Θεωρείται ότι ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, ενώ έχουν και μικροβιοκτόνο δράση σε προσβολές του αναπνευστικού συστήματος, της γρίπης αλλά και των ιώσεων. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες και σε ανθοκυάνες οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες. Θεωρούνται ότι έχουν αγγειοδιασταλτική δράση όπως και ότι λειτουργούν σαν παράγοντες μείωσης της αρτηριακής πιέσεως.