oinos

«Τόσο αρχαίο, μα συνάμα τόσο νέο: Απίθανα κόκκινα κρασιά από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου που προκρίνει ερυθρό ελληνικό οίνο.
Σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2021, εν μέσω πανδημίας, η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» προτείνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σειρά διαδικτυακών δράσεων για τους φίλους του κρασιού.
Λευκά, κόκκινα, ροζέ και γλυκά κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι.
Αρχαία αγγεία τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή κρασιού ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Γεωργία έπειτα από σειρά ανασκαφών
Θα σας πάρω μαζί μου σ' ένα ταξίδι, που θα διαρκέσει τριάντα αιώνες, έχοντας στις αποσκευές μας ιστορικά ντοκουμέντα, αναφορές και αποσπάσματα από την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση.
Μία ποικιλία τόσο ξεχωριστή, τόσο δεμένη με την Ήπειρο και τόσο μοναδική που επιβάλλεται να γνωρίσεις την ιστορία της και
Nα μπει στον... πάγο και να ακυρωθεί  η επιβολή  του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), που επιβλήθηκε στο κρασί, ζητάνε εμπλεκόμενοι
Το λιάσιμο των σταφυλιών έχει μοναδικότητα στην τεχνική και πραγματικά θυμίζει Ελλάδα. Το άπλωμα των σταφυλιών γίνεται στις λιάστρες σε ειδικές επιφάνειες για μέρες και νύχτες. Κάθε ρόγα στραγγίζει κυριολεκτικά από κάθε ίχνος νερού κρατώντας με αυτόν τον τρόπο μόνο τον συμπυκνωμένο χυμό σακχάρων. Γνωστότερο παράδειγμα το Vinsanto της Σαντορίνης που προκύπτει από λιαστά σταφύλια ή το λιάτικο της Κρήτης.
Στη Νεμέα έχεις την πολυτέλεια να συναντήσεις περίπου 30 Οινοπαραγωγικές μονάδες με τις περισσότερες από αυτές να είναι επισκέψιμες και 20.000 καλλιεργημένα με αμπέλια στρέμματα σε υψόμετρο από 200 έως 850 μέτρα. Είναι μια εκδρομή που αν μπορείς να την κάνεις, μην την αναβάλλεις άλλο.