Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 12

«Εσείς οι άνδρες ρε παιδί μου μεταβολίζετε πολύ εύκολα», ήταν τα πρώτα λόγια της Ισμήνης όταν είδε τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης. Έκοψε ο Stefanelo δυο εβδομάδες τα γλυκά και τα «βρώμικα» και τσουπ έχασε 3,5 κιλά. Αυτό όμως τελικά που έχει σημασία για κάποιον που κάνει δίαιτα είναι ο τρόπος που σου παρουσιάζει τα αποτελέσματα ο διαιτολόγος σου. Για εμένα που είμαι και λίγο συναισθηματικός με ολίγη ζαχαρίνη η επιβράβευση από την Ισμήνη ήταν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες.
ASSOCIATED PRESS

«Εσείς οι άνδρες ρε παιδί μου μεταβολίζετε πολύ εύκολα», ήταν τα πρώτα λόγια της Ισμήνης όταν είδε τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης. Έκοψε ο Stefanelo δυο εβδομάδες τα γλυκά και τα «βρώμικα» και τσουπ έχασε 3,5 κιλά.

Αυτό όμως τελικά που έχει σημασία για κάποιον που κάνει δίαιτα είναι ο τρόπος που σου παρουσιάζει τα αποτελέσματα ο διαιτολόγος σου. Για εμένα που είμαι και λίγο συναισθηματικός με ολίγη ζαχαρίνη η επιβράβευση από την Ισμήνη ήταν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες. Συμπέρασμα και εσύ φίλη μου Πένυ που κάνεις δίαιτα, να βρεις εκείνον τον διαιτολόγο που θα σε εμπνεύσει, θα σου συμπαρασταθεί αλλά κυρίως θα είναι ελαστικός με το πρόγραμμα που ακολουθείς.

Σήμερα το βράδυ άλλαξα τα κόζα στο γιαούρτι. «Stefanelo τα γιαούρτια που θα τρως θα είναι από μικρή φάρμα», είπε η Ισμήνη και εγώ το έκανα πράξη γιατί την ακολουθώ με μισόκλειστα τα μάτια. Πήρα το γιαούρτι ξεφλούδισα ένα πράσινο μύλο, έβαλα μέσα λίγο κανέλα και το έφαγα. Τόσο βαρετά.

Γιαουρτι...

A photo posted by Stefanos Nikitas (@stefanelonikitelo) on

Συνταγή με γιαούρτι: (πριν τη δίαιτα). Τα βράδια δεν ήθελα με τίποτα να φάω γιαούρτι ακόμα και αν ήταν συνοδευτικό πάνω σε κεμπάπ (γιαουρτλού) ή σε πίτσα με ζύμη ολικής ή σε χάμπουργκερ. Έκανα τα πάντα για να πάει στράφι η συνταγή που είχα προγραμματίσει να φτιάξω και να φάω κάτι άλλο.

Ας δώσω ένα παράδειγμα μαγειρικού σουρεαλισμού που έμαθα στα Παρίσια όταν ήμουν φοιτητής στο μεταπτυχιακό, αλλά σας παρακαλώ μην γελάσετε. Όλα γινόντουσαν στη λογική: «Δεν τρώγεται αυτό που έφτιαξα. Θέλω κάτι άλλο να καταβροχθίσω».

..........

Μέσα σε ένα μπεν Ελέν (ξαδερφάκι της μπεν μαρι) βάζω το γιαούρτι. Παίρνω ένα γουδοχέρι και ανοίγω προσεκτικά στη μέση κάνοντας μια τρύπα 3,2 εκατοστών. Στην τρύπα τοποθετώ μια κόκκινη πιπεριά από τη Φλώρινα. Αφήνω τα υλικά να ξεκουραστούν και στη συνέχεια μαρινάρω με αρακά του Μπάρμπα Θανάση. Μισή ώρα αργότερα και ενώ έχω πεινάσει δοκιμάζω το έδεσμα βλέπω ότι δε τρώγεται και το πετάω στον τοίχο.

Επειδή κοντεύω να λιποθυμήσω από την πείνα δεν πειραματίζομαι άλλο στην κουζίνα και τηλεφωνώ στον «Ω» (διαφήμιση δεν κάνουμε) και παραγγέλνω δυο αλά Stefanelo.

Αναρωτιέστε τη σημαίνει: «Αλά Stefanelo»;

...Διαβάστε: Μιλάμε για δίπιτο φυσικά με τη διαφορά ότι ανάμεσα στις πίτες βάζεις λίγο τζατζικάκι. Στη συνέχεια ζητάς τα πάντα όλα εκτός από κρεμμύδι. Η διαφορά με ένα απλό σουβλάκι είναι στο κρέας. Στο κρέας διπλό καλαμάκι, διπλή χαρά. Τόσο απλά, τόσο ρομαντικά, τόσο σούπερ Κατερίνα.

Αχ και πάλι αχ. Πάνε αυτά. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες Je suis on diet. Είπαμε, Τα αγαθά κόποις κτώνται (Επίμαρχος). Τι νομίζατε ότι επειδή κάνω δίαιτα ξέχασα και τα αρχαία Ελληνικά που έκανα τόσα χρόνια στο σχολείο;

Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμη: