ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2014 04:11 EET | Updated 23/11/2014 15:44 EET

Νεκρός άοπλος άνδρας στη Νέα Υόρκη από τα πυρά αστυνομικού

JEWEL SAMAD via Getty Images
New York City Mayor Bill de Blasio (C) speaks with NYPD officers before a Veterans Day Parade in New York on November 11, 2014. AFP PHOTO/Jewel Samad (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

Νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού ο οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, έπεσε ένας 28χρονος αφροαμερικανός στη Νέα Υόρκη ενώ ο δήμαρχος της πόλης έσπευσε να προλάβει πιθανές οργισμένες αντιδράσεις τονίζοντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει να συγκριθεί με δύο παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί σκότωσαν δύο αφροαμερικανούς άνδρες

Όπως μεταδίδη η αμερικανική έκδοση της Huffington Post o αφροαμερικανός Άκαΐ Γκέρλεΐ, βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του πολυόροφο κτήριο στο Μπρούκλιν. Σύμφωνα με πληροφορίες περίμεναν για αρκετή ώρα και τελικά αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες για να κατέβουν από τον 7ο όφοφο. Τότε έπεσαν πάνω σε δύο αστυνομικούς εκ των οποίων ο Πίτερ Λίανγκ πυροβόλησε θανάσιμα τον άοπλο άνδρα στο στήθος μπροσά στα μάτια της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού του. Κατά πληροφορίες ο αστυνομικός στη συνέχεια προσπάθησε να βοηθήσει τον τραυματισμένο Γκέρλεΐ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά, ωστόσο δεν φαίνεται πως πρόκειται για ατύχημα», δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος ντε Μπλάζιο συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «μια τραγωδία».

Ο εισαγγελέας Κεν Τόμσον δήλωσε από την πλευρά του πως έχει ξεκινήσει «άμεση, δίκαιη και ενδελεχή έρευνα» ενώ όπως έγινε γνωστό ο αστυνομικός- δράστης της δολοφονίας εργαζόταν στο Σώμα για λιγότερο από ενάμισι χρόνο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ του έχουν αφαιρεθεί το όπλο και το σήμα του.

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, περίπου 400 άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται ετησίως στις ΗΠΑ από αστυνομικούς.