ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2014 08:08 EET | Updated 01/12/2014 13:23 EET

Διάβημα από Κωνσταντοπούλου-Κατριβάνου για τον Νίκο Ρωμανό

sooc

Διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να τίθεται σε διακύβευση η ανθρώπινη ζωή για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση. Παράλληλα, τόνισαν ότι δοκιμάζεται η αξιοπιστία της Πολιτείας, η οποία οφείλει στο Νίκο Ρωμανό την δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση που κάθε κράτος δικαίου εγγυάται στους πολίτες του.

Τέλος, επεσήμαναν ότι η κρισιμότητα της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού σε συνδυασμό με την κρισιμότητα και τους συμβολισμούς των ημερών, με επικείμενη τη συμπλήρωση, στις 6 Δεκέμβρη, 6 ετών από τον φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα χέρια του φίλου του Νίκου Ρωμανού, ανήμερα της γιορτής του, δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώριο να εθελοτυφλεί ή να κωλυσιεργεί.

 

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν τη θέση ότι η στάση της Πολιτείας, τόσο απέναντι στο Νίκο Ρωμανό, όσο και απέναντι στον Ηρακλή Κωστάρη, αλλά και σε κάθε κρατούμενο που προβαίνει σε αντίστοιχες ενέργειες διακινδυνεύοντας τη ζωή του, δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική επανένταξη, αλλά στοιχειοθετεί εκδικητική συμπεριφορά εξουθένωσης και ισοπέδωσης της ανθρώπινης ύπαρξης, που τορπιλίζει την προοπτική οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κρατουμένου και Πολιτείας.

Sponsored Post