Σε απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός από την Τρίτη

Σε απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός από την Τρίτη
Eurokinissi

Απεργία δίψας αρχίζει από αύριο ο Νίκος Ρωμανός. Αυτό φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο 21χρονος στον πατέρα του, Γιώργο Ρωμανό ο οποίος τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" όπου νοσηλεύεται καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας. Την πληροφορία αυτή επιβέβαιωσε και η η δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Λ. Ραγκούση δηλώνοντας ότι είναι αμετάπειστος και προτίθεται να αρχίσει από αύριο και αποχή από το νερό.

Η HuffPost Greece σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτζικ, επιβεβαίωσε και εκείνη με τη σειρά της την απόφαση του γιου της εκφράζοντας την ανησυχία της αφού πλέον ο κίνδυνος για την υγεία του Ν. Ρωμανού αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Αυτή την ώρα με τον Αρχιεπίσκοπο συναντάται ο πατέρας του Γιώργος Ρωμανός ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Την ίδια ώρα, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξή της στη ΝΕΡΙΤ, δήλωσε ότι «θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για οποιονδήποτε υπόδικο ή κατάδικο κρατούμενο δεν παίρνει εκπαιδευτική άδεια από τους δικαστές. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προτού προκύψει η περίπτωση Ρωμανού. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν είναι προσωπικές. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση γενικότερα και τα σχολεία που λειτουργούν μέσα στις φυλακές, καθώς είναι μέτρα επανένταξης».

Δημοφιλή