ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 09:24 EET | Updated 20/12/2014 12:10 EET

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας με φόντο τον χρηματισμό

SOOC

Ως βασικό υπεύθυνο της κατάστασης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχετικά με τις καταγγελίες Χαϊκάλη. «Το ξεκίνησε αυτό στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ξεκίνησε τον εκβιασμό και τις απειλές κατά βουλευτών, προκειμένου να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» τόνισε η κ. Βούλτεψη. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ως προς τα υπονοούμενα για γενικευμένο χρηματισμό τονίζοντας ότι «δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών».

«Η στάση του κ. Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν. Αποδεικνύει, επίσης, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών», συνεχίζει και σημειώνει ότι

«τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της η κ. Βούλτεψη είχε εξαπολύσει οξεία επίθεση κατά του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «αρχιτέκτονας της διάλυσης, μαέστρο της διαβολής, πηγή της συκοφαντίας και των εκβιασμών και σκηνοθέτη αυτού του κουκλοθέατρου της ντροπής». Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε μάλιστα ότι «Χρησιμοποιεί ως όργανο, ως μαριονέτες όποιον άλλον νομίζει ότι επωφελείται».

Τέλος, συμπλήρωσε ότι το «απαράδεκτο σχέδιο της ανωμαλίας» συνεχίστηκε και με την ενέργεια των δυο βουλευτών Παραστατίδη – Βουδούρη. «Επετέθησαν κατά βουλευτών καθ’ όλα αξιοπρεπών, ικανών και σοβαρών -απαράδεκτο αυτό- και κατά του κ. Λυκούδη και κατά των άλλων» είπε και πρόσθεσε ότι «προσπαθούν δηλαδή ακόμη και τώρα να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των βουλευτών και να τους απαξιώσουν».

ΣΥΡΙΖΑ για μήνυση Σαμαρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί είχε εκδόσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «νευρική» αντίδραση του πρωθυπουργού σχολιάζοντας την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη.

«Με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή» αναφέρει σε σχόλιό του το κόμμα.

«Θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει «Αποδεικνύει, επίσης, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών. Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».

Sponsored Post