ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/02/2015 08:30 EET

Θύματα φάρσας καλούσαν την Πυροσβεστική για να κερδίσουν δωρεάν Ίντερνετ

Eurokinissi

Ασταμάτητα χτυπούσαν το βράδυ τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής, όχι λόγω κάποιας φωτιάς, αλλά εξαιτίας φάρσας που έκανε ένας χρήστης του Facebook.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς τον αριθμό άμεσης ανάγκης 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Από την διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εξακριβώθηκε ότι σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1998 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός χρηστών της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που έβλεπαν την κακόβουλη ανάρτηση, να καλούν τον ανωτέρω αριθμό, τα τρία πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199).

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό χρήστη του διαδικτύου ο οποίος ανήρτησε το εν λόγω μήνυμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)