ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2015 02:25 EET | Updated 25/02/2015 02:25 EET

«Όχι» από Νετανιάχου στην πρόσκληση των Δημοκρατικών για συνάντηση κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον

ASSOCIATED PRESS
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting in his Jerusalem office, Sunday, Feb. 8, 2015. (AP Photo/Sebastian Scheiner, Pool)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αρνήθηκε την πρόσκληση να συναντηθεί με μέλη των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.

«Αν και εκτιμώ πολύ την ευγενική σας πρόσκληση να συναντηθώ με Δημοκρατικούς γερουσιαστές, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να περιπλέξει την εσφαλμένη εκτίμηση του κόμματός σας, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή μου», αναφέρει ο Νετανιάχου σε επιστολή του προς τους γερουσιαστές Ρίτσαρντ Ντάρμπιν και Νταιάν Φάϊνστάν όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι δυο γερουσιαστές των Δημοκρατικών προσκάλεσαν χτες τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μετάσχει σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με Δημοκρατικούς γερουσιαστές, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις για την προγραμματισμένη ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο, όπου αναμένεται να μιλήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε μια περίοδο όπου συνεχίζονται οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες να επέλθει συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 των παγκόσμιων δυνάμεων.