ΔΙΕΘΝΕΣ
14/04/2015 16:27 EEST | Updated 14/04/2015 18:18 EEST

Πνίγηκαν περίπου 400 μετανάστες στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ASSOCIATED PRESS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις ιταλικές ακτές, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά» η οποία επικαλείται μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.

Η οργάνωση παράλληλα αναφέρει ότι από τις 11 μέχρι τις 13 Απριλίου αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας πάνω από 5.100 μετανάστες, ανάμεσά τους και 450 παιδιά εκ των οποίων 317 χωρίς τους γονείς τους ή άλλους συγγενείς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τελευταίων αφιχθέντων στην Απουλία και στην Καλαβρία, η κατάσταση στην Λιβύη φέρεται να είναι όλο και πιο ακραία, κάτι που είναι εμφανές και στους δρόμους των διαφόρων πόλεων.

Οι δουλέμποροι, όπως κατήγγειλαν οι διασωθέντες στην οργάνωση Σώστε τα παιδιά, συνέχιζαν να ζητούν χρήματα από τους συγγενείς τους, κρατώντας τους σε αποθήκη κοντά στην Τρίπολη και απειλώντας συνεχώς ότι θα τους δολοφονούσαν.

Σήμερα το μεσημέρι Λίβυοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε θαλάσσια όπου βρισκόταν ιταλικό ρυμουλκό για να καταφέρουν να ξαναπάρουν μαζί τους πλεούμενο από το οποίο είχαν μόλις αποβιβασθεί εκατοντάδες πρόσφυγες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ξηρά με ιταλικά ταχύπλοα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)